Κρήτη | Αντιμέτωποι με τον Εισαγγελέα αρνητές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο

κρήτη-αντιμέτωποι-με-τον-εισαγγελέα-α-1337827

Αντιμέτωποι με τον Εισαγγελέα Ηρακλείου θα βρεθούν οι αρνητές γονείς, οι οποίοι δεν θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο μετά τις 10 Ιανουαρίου, όπου θα επαναλειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου Μανώλης Μπελαδάκης, σημείωσε πως μόλις άλλαξε το νομοθετικό πλαίσιο και προβλέπονται ποινές για τους αρνητές γονείς, έγινε επικαιροποίηση στην καταγραφή των στοιχείων.

«Μετά και την ενημερωτική συνάντηση και την διάσταση που πήρε το θέμα, έγινε συνάντηση με τον Εισαγγελέα Ηρακλείου και αποφασίστηκε με την έναρξη των μαθημάτων, ο κάθε Διευθυντής να ενημερώσει επίσημα τον κάθε γονέα ότι από αύριο το σχολείο λειτουργεί, έπειτα αφού του δώσει ένα περιθώριο 1 – 2 ημέρες και ο μαθητής δεν φοιτά στο σχολείο, το επόμενο βήμα είναι να ενημερωθεί το γραφείο του Εισαγγελέα και οι γονείς θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.

Βεβαίως, υπάρχει και το ενδεχόμενο να σταλούν και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες στο σπίτι για να διερευνηθεί αν και κατά πόσο πληρούν τις προϋποθέσεις και διασφαλίζονται τα δικαιώματα του παιδιού σε σχέση με το δικαίωμα στη μόρφωση αλλά και τις συνθήκες που διαβιεί το κάθε παιδί».

Ο κ. Μπελαδάκης σημείωσε ότι τόσο η Εισαγγελία Ηρακλείου όσο και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας, στέκονται σε αυτό το σύνθετο θέμα, με ιδιαίτερη σοβαρότητα. «Δεν θα αφήσουμε άλλα περιθώρια, στο να σταματήσει και να γίνει η καταγραφή του δικαιώματος του κάθε μαθητή σε σχέση με τη φοίτηση του. Μιλάμε για 23 περιπτώσεις παιδιών σε 18 οικογένειες».

creta24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook