Κρήτη | Ανησυχία για την ασθένεια που ξεραίνει τα πεύκα

Διαστάσεις έχει λάβει στην Κρήτη το φαινόμενο με την αποξήρανση κωνοφόρων κυρίως δέντρων και ειδικότερα των πεύκων από άγνωστη αιτία. Το πρόβλημα με τα πεύκα που ξεραίνονται είναι ιδιαιτέρως έντονο στην περιοχή του Λασιθίου, ενώ αναφορές υπάρχουν και για την Π.Ε Χανίων.

Με το θέμα ασχολήθηκε σήμερα το Ράδιο Κρήτη, όπου μίλησε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ανατολής Βασίλης Ζαχαρόπουλος και περιέγραψε την αποκαρδιωτική εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή.

Το φαινόμενο δεν είναι νέο καθώς είχε εμφανιστεί και πριν από 10 χρόνια, ωστόσο σήμερα σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν συστάδες πεύκων στις περιοχές Ίστρου, Καλού Χωριού, Σελάκανου, και στον ορεινό όγκο επάνω από τη Σύμη.

Επίσης το πρόβλημα με τα ξερά πεύκα απαντάται και στη υπόλοιπη χώρα. Η αιτία που προκαλεί την αποξήρανση των δέντρων παραμένει άγνωστη προς το παρόν καθώς αναμένονται αποτελέσματα από εργαστηριακές εξετάσεις δειγμάτων που έχει αποστείλει η Δ/νση Δασών της Π.Ε Λασιθίου.

Ο προϊστάμενος της υπηρεσίας Μανόλης Συλιγάρδος ανέφερε στην ίδια εκπομπή ότι αναμένει τα αποτελέσματα των εξετάσεων προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Παράλληλα προέτρεψε τους δήμους να χρησιμοποιήσουν τα μέσα που διαθέτουν για κόψουν τα προσβεβλημένα δέντρα που βρίσκονται στις άκρες των δρόμων και να τα απομακρύνουν για να μην προκληθεί κάποιο ατύχημα από ενδεχόμενη πτώση τους

Πηγή: ekriti.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ