Κρήτη | Ανησυχία για εργαζόμενη στο «Βοήθεια στο σπίτι» που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό – Είχε πολλές επαφές με ηλικιωμένους

κρήτη-ανησυχία-για-εργαζόμενη-στο-βο-1134466

Aναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο Οροπέδιο Λασιθίου καθώς εργαζόμενη στο πρόγραμμα του Δήμου «Βοήθεια στο σπίτι» βρέθηκε θετική στον κορωνοιό και αμέσως σήμανε υγειονομικός συναγερμός.

Πιο συγκεκριμένα, η εργαζόμενη, ανακάλυψε ότι νοσεί από την Covid19, έπειτα από τη διενέργεια self test, αλλά ωστόσο είχε επισκεφθεί τουλάχιστον 15 σπίτια κυρίως με ηλικιωμένους στο πλαίσιο της εργασίας της.

Την είδηση επιβεβαίωση στο Ράδιο Κρήτη ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννης Στεφανάκης, ο οποίος τόνισε ότι από πλευράς του Δήμου έχει ήδη ενεργοποιηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για αυτές τις περιπτώσεις, έχει δηλαδή γίνει ιχνηλάτηση επαφών και έχουν διενεργηθεί μοριακά τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού σε όσους ήρθαν σε επαφή με το εν λόγω κρούσμα.

Σημείωσε δε, ότι η εργαζόμενη φορούσε μάσκα και τηρούσε τις απαραίτητες αποστάσεις στα σπίτια που επισκέφθηκε, παραμένοντας ελάχιστο χρόνο σε αυτά προκειμένου να παράσχει τις υπηρεσίες της.

Πηγή: ekriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook