Κρήτη | Ανήλικοι έκλεβαν μηχανές, έκαναν βόλτα και μετά τις παρατούσαν

κρήτη-ανήλικοι-έκλεβαν-μηχανές-έκανα-680769

Μια παρέα ανήλικων Ελλήνων και Αλβανών (ο μικρότερος 15 ετών και ο μεγαλύτερος 17 ετών) έκλεβαν μηχανές, τις έκαναν βόλτα, τους προκαλούσαν φθορές και στη συνέχεια τις παρατούσαν όπου έβρισκαν!

Πρόκειται για μια υπόθεση που απασχόλησε τις Διωκτικές Αρχές τους τελευταίους μήνες και συγκεκριμένα από τον περασμένο Δεκέμβριο μέχρι και πριν από λίγες ημέρες, καθώς οι καταγγελίες για κλοπή, αλλά και ο εντοπισμός των μηχανών λίγα 24ωρα μετά, ήταν πολλές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρέα των ανηλίκων που διαμένουν σε περιοχές του Ηρακλείου επέλεγαν να κλέψουν από μηχανές αξίας λίγων εκατοντάδων ευρώ μέχρι και μηχανές πολύ μεγαλύτερου κόστους.

Οι έξι ανήλικοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου έφτασαν στην ταυτότητά τους μετά από μαρτυρίες που ήρθαν στη διάθεσή τους αλλά και από κάμερες που κατέγραψαν τη δράση τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ανήλικοι δράστες έχουν ομολογήσει τις πράξεις τους, ενώ δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου σχηματίζεται σε βάρος και των γονέων τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλες τις περιπτώσεις (υπολογίζεται ότι είναι 15 τα περιστατικά) βρέθηκαν οι μηχανές, όμως σε όχι σε όλες και τα έγγραφα κυκλοφορίας των δίκυκλων οχημάτων. Μια περίπτωση αφορούσε σε κλοπή από τα Καμίνια όπου η μηχανή βρέθηκε σε άλλη περιοχή του Ηρακλείου, όχι όμως και τα σχετικά έγγραφα.

Μια μηχανή μεγάλης αξίας και κυβισμού που είχε κλαπεί από το Ηράκλειο εντοπίστηκε στην περιοχή της Αμνισού, όμως οι δράστες είχαν αφαιρέσει τα ακριβά πλαστικά της, ενώ σε μια άλλη κλοπή που τελικώς το όχημα βρέθηκε στην Αγία Τριάδα οι ζημιές ήταν πολλές .

creta24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook