Κρήτη | Ανεπάρκεια μέτρων καταγγέλουν οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ – Μεγάλη αύξηση κρουσμάτων σε εργαζόμενους και ασθενείς

κρήτη-ανεπάρκεια-μέτρων-καταγγέλουν-1276327

Ανακοίνωση σχετικά με τα κρούσματα σε εργαζόμενους και εξέδωσαν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ. Στην ανακοίνωσή τους καταγγέλουν την ανεπάρκεια μέτρων πρόληψης της νόσου και ζητούν να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να περιοριστεί η διασπορά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων:

Αναστάτωση προκλήθηκε τις τελευταίες μέρες στην Αιματολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, όπου 6 νοσηλευόμενοι ασθενείς διαγνώσθηκαν θετικοί στον SARS-CoV-2 και μεταφέρθηκαν στη μονάδα αντιμετώπισης κορονοϊού (ΜΑΚ).

Οι υπόλοιποι αιματολογικοί ασθενείς -που συν-νοσηλεύονταν στους ίδιους θαλάμους με τα κρούσματα- υποβάλλονται σε καθημερινά διαγνωστικά τεστ και έχουν τεθεί σε καραντίνα ως «ύποπτοι», σε γειτονικούς, ωστόσο, θαλάμους με ουδετεροπενικούς αρρώστους. Σε συχνούς ελέγχους υποβάλλεται και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής, χωρίς να βγει κανείς σε καραντίνα. Για τις επόμενες δέκα μέρες η Αιματολογική δεν θα δέχεται νέες εισαγωγές, οι οποίες θα νοσηλεύονται σε άλλες κλινικές.

Με τις τελευταίες δηλώσεις της διοίκησης. κρούσματα διαπιστώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες και σε νοσηλευόμενους σε άλλες κλινικές του ΠΑΓΝΗ (π.χ. την ορθοπεδική, τη γαστρεντερολογική, την ογκολογική, την καρδιολογική), με τις ΜΑΚ να επιβαρύνονται με χειρουργικά και άλλα περιστατικά χωρίς σοβαρή νόσο COVID.

Επίσης, ολοένα και περισσότεροι συνάδελφοι διαγιγνώσκονται θετικοί για

SARS-CoV-2, ενώ υποχρεώνονται να επιστρέψουν στη δουλειά σε μόλις 5 μέρες, αν έχουν ήπια συμπτώματα, παρόλο τον ενδεχόμενο κίνδυνο να μεταδώσουν τη λοίμωξη σε εργαζόμενους και ασθενείς.

Αναδεικνύονται ακόμη μια φορά τα προβλήματα από τα ανεπαρκή μέτρα πρόληψης της διασποράς του κορονοϊού, ως αποτέλεσμα της προσπάθειας εξοικονόμησης δαπανών εις βάρος της υγείας μας. Η απουσία τακτικά επαναλαμβανόμενων προληπτικών τεστ όλου του υγειονομικού προσωπικού, η κατάργηση της καραντίνας των πλήρως εμβολιασμένων ασυμπτωματικών ακόμη και μετά από υψηλού κινδύνου έκθεση, η μείωση του χρόνου απομόνωσης των ήπια νοσούντων με COVID-19 είναι ενδεικτικά

της προσαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων στις ελλείψεις προσωπικού και εξοπλισμού.

Διεκδικούμε την άμεση λήψη μέτρων προστασίας της υγείας, συγκεκριμένα:

  • μέτρα προφύλαξης για τους εργαζόμενους (μάσκες προστασίας για όλους)
  • εβδομαδιαία μοριακά τεστ όλων των εργαζομένων στο νοσοκομείο
  • τακτικά επαναλαμβανόμενα τεστ όλων των νοσηλευομένων
  • δωρεάν τακτικά τεστ για όλους τους συνοδούς που κρίνονται απαραίτητοι για τη
  • φροντίδα των νοσηλευόμενων ασθενών
  • απόσυρση της οδηγίας για πενθήμερη απομόνωση των ήπια νοσούντων εργαζομένων
  • λεπτομερής ιχνηλάτηση επαφών και καραντίνα μετά από έκθεση υψηλού κινδύνου
  • άμεση εξονυχιστική απολύμανση των χώρων όπου εντοπίζονται κρούσματα
  • ανάπτυξη πλήρως στελεχωμένου και εξοπλισμένου εργαστηρίου στο ΠΑΓΝΗ, όπου θα πραγματοποιούνται μοριακά τεστ κορονοϊού.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook