Κρήτη | Αναζητούν ανθρώπους που θα καταγράψουν… ιστορία – Θέλουν να διασώσουν την παράδοση

Η πρόσκληση ερευνητών του istorima για τους νομούς της Κρήτης (Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου) άνοιξε και καλεί νέους και νέες ηλικίας 18-35 ετών, που αγαπούν τον τόπο τους και τους ανθρώπους του, να καταγράψουν τις ιστορίες του.

Το istorima είναι μία αστική-μη κερδοσκοπική εταιρεία, με σκοπό τη δημιουργία Αρχείου Προφορικών Ιστοριών της Ελλάδας, μέσα από την προσφορά 9μηνης αμειβόμενης απασχόλησης σε εκατοντάδες νέους όλης της χώρας.  Μέχρι τώρα 220 ερευνητές από την Αττική, τη Βόρεια Ελλάδα, την Πελοπόννησο αλλά και νησιά του Αιγαίου έχουν συλλέξει πάνω από 5000 ιστορίες, Για τα επόμενα 4 χρόνια το istorima θα εκπαιδεύσει 1500 ερευνητές από κάθε νομό της χώρας, για να καταγράψουν προφορικές ιστορίες από τον τόπο καταγωγής τους.

Οι ερευνητές του istorima συλλέγουν διηγήσεις και ιστορίες, παλιές και σύγχρονες, από διάφορες ιστορικές περιόδους και από ένα εύρος θεμάτων. Παρακινούν τα μέλη της οικογένειάς τους, τους φίλους και τους κατοίκους της κοινότητάς τους, να μοιραστούν τη δική τους αφήγηση ώστε να μη χαθούν οι ιστορίες τους. Οι ιστορίες θα διαφυλάσσονται σε ένα Αρχείο προσβάσιμο στο κοινό ενώ επιλεγμένες θα ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα www.istorima.org.

Ιδρύτριες του έργου είναι η ιστορικός και Provost του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU) Katherine Fleming και η δημοσιογράφος Σοφία Παπαϊωάννου. Το istorima υλοποιείται με ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και εντάσσεται στην πρωτοβουλία του ΙΣΝ για την Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων.

Όλες οι πληροφορίες, τα απαιτούμενα κριτήρια, καθώς και η δήλωση συμμετοχής βρίσκονται στην ιστοσελίδα www.istorima.org.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ