ΚΡΗΤΗ

Kρήτη | Αναβολή στη δίκη για το τροχαίο με θύμα τον 36χρονο δάσκαλο οδήγησης Γιώργο Ξυδάκη

Μνήμες από την υπόθεση θανάτου του 37χρονου Γιώργου Ξυδάκη, πριν από περίπου 4,5 χρόνια στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, «ξύπνησαν» σήμερα Δευτέρα, 20 Μαρτίου στα δικαστήρια Ηρακλείου.

Ο άτυχος εκπαιδευτής οδήγησης είχε βρει τραγικό τέλος ανήμερα του 15αυγουστου του 2018, σε τροχαίο επί της λεωφόρου Σενετάκη (ο δρόμος που συνδέει τον ΒΟΑΚ με το αεροδρόμιο Ηρακλείου), στο Ηράκλειο (δείτε ΕΔΩ).

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου επρόκειτο να καθίσουν σήμερα Δευτέρα τέσσερις άνδρες που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση: Οι δύο εξ αυτών κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ και οι τέσσερις κατηγορούνται για εγκατάλειψη.

Σημειώνεται ότι δύο από τους κατηγορούμενους είναι αδέρφια.

Λόγω παρέλευσης του ωραρίου, η δίκη αναβλήθηκε για τις 25 Μαΐου του 2023.

Η οικογένεια του εκλιπόντος έκανε εξαρχής λόγο για «σκηνικό» που στήθηκε από τους κατηγορούμενους προκειμένου να καλυφθούν οι ευθύνες τους για το τροχαίο.

Σύμφωνα με την οικογένεια, υπήρξε εμπλοκή δεύτερου οχήματος στο τροχαίο που στοίχισε τη ζωή στον άτυχο εκπαιδευτή οδήγησης.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται, μετά το τροχαίο, να εγκατέλειψαν αβοήθητο τον 37χρονο Ξυδάκη στην άκρη της ασφάλτου, προκειμένου να μην μπλέξουν.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά της υπεράσπισης επισημαίνεται ότι «οι κατηγορούμενοι δεν είχαν καμία εμπλοκή στο τραγικό συμβάν κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ο αείμνηστος Ξυδάκης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι «δεν είναι αληθή αυτά που τους αποδίδουν κι ότι διασύρονται αδίκως πανελλαδικά», αλλά κι ότι αναμένουν να «λάμψει η αλήθεια».

neakriti.gr

Recent Posts

Χανιά | Τη λαϊκή αγορά επισκέφθηκαν σήμερα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Χανίων μαζί με την υποψήφια Ευρωοβουλευτή Μαρία Δαφέρμου

Την λαϊκή αγορά του Σαββάτου επισκέφτηκαν σήμερα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Χανίων μαζί με…

12 λεπτά ago

Νικόλας Φαραντούρης: Απάντηση στη ΝΔ για την αξιολόγηση της Standard & Poors: «Όύτε τρώγεται, ούτε έχει επηρεάσει θετικά την ζωή των πολιτών»

Από χθες διάφοροι κυβερνητικοί και κομματικοί παράγοντες της ΝΔ ελλείψει άλλων επιδόσεων στην οικονομία και…

21 λεπτά ago

ΝΟΧ: Ξεκίνημα με τρία όρια ευρωπαϊκού στα “2α Βενιζέλεια υγρού στίβου”

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησαν οι αγώνες τεχνικής κολύμβησης στα “2α Βενιζέλεια υγρού στίβου”, καθώς…

32 λεπτά ago

ΗΠΑ: Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ

Ένας άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε, την Παρασκευή (19/04), έξω από το δικαστήριο όπου διεξάγεται η δίκη…

43 λεπτά ago

Χανιά | «Έχουμε φάει τη σκόνη του αιώνα, δεν αντέχουμε άλλο» – Παράπονα από καταστηματάρχες του κέντρου για καθυστερήσεις στα έργα | Video+Photos

Την έντονη δυσαρέσκειά τους για την κατάσταση που επικρατεί λόγω της σκόνης που προέρχεται από…

49 λεπτά ago

Τηλεφώνημα για βόμβα στο Open

Τηλεφώνημα για βόμβα δέχθηκε ο τηλεοπτικός σταθμός Open το πρωί του Σαββάτου (20.4.240 με τους…

51 λεπτά ago