Κρήτη | Αναβιώνει στις δικαστικές αίθουσες η δολοφονία Προβιδάκη

κρήτη-αναβιώνει-στις-δικαστικές-αίθο-925752

Η υπόθεση της δολοφονίας με μαγκούρες του 51χρονου συνταξιούχου ναυτικού Κώστα Προβιδάκη στο Αντισκάρι, η οποία είχε προκαλέσει κοινωνική κατακραυγή, αναμένεται να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό την προσεχή Τετάρτη.

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης θα βρεθούν δύο αδέλφια από το Αντισκάρι, ηλικίας 37 και 28 ετών αντίστοιχα, καθώς και ένας 30χρονος από τη Γέργερη, οι οποίοι πρωτόδικα καταδικάστηκαν σε ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Να σημειωθεί ότι στο πρωτόδικο δικαστήριο βασική γραμμή της υπεράσπισης ήταν ότι ο άτυχος Κώστας Προβιδάκης εξέπνευσε από παθολογικά αίτια λόγω στεφανιαίας νόσου, κάτι όμως που δεν έγινε αποδεκτό. «Να αποφασίσετε κατά συνείδηση και να δώσετε την απάντηση της Ελληνικής Πολιτείας απέναντι στην «τυφλή και ωμή βία», κάλεσε τους ενόρκους η εισαγγελέας έδρας.

Ο Κώστας Προβιδάκης ήθελε απλά να επισκεφθεί τον μικρότερο γιο του στο Αντισκάρι.

Το τραγικό συμβάν συντελέστηκε αναίτια και απρόκλητα με αφορμή μία παρατήρηση για την προτεραιότητα. Μαζί του στο αυτοκίνητο ήταν ο άλλος του γιος, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει και να διασώσει τη ζωή του. «Όταν γύρισα, είχαν τελειώσει όλα. Το κεφάλι του ήταν πολτοποιημένο, τα μάτια του είχαν πεταχτεί έξω.

Ήταν διαλυμένος. Δεν μπορώ να περιγράψω άλλα. Ήμουν τρομοκρατημένος. Αν έμενα εκεί, θα είχα το ίδιο τέλος».

Πηγή:cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook