Κρήτη | Αναβάθμιση δρόμων και σημειακές παρεμβάσεις ανάπλασης στον οικισμό Πλακιά

κρήτη-αναβάθμιση-δρόμων-και-σημειακέ-980342

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε την απόφαση ένταξης στο ΠΕΠ Κρήτης 2014-2020 του έργου «Αναβάθμιση τοπικού οδικού δικτύου και σημειακές παρεμβάσεις ανάπλασης κοινοχρήστων χώρων στον οικισμό Πλακιά» με προϋπολογισμό 1,78 εκ. ευρώ.

Στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του τοπικού παραλιακού οδικού δικτύου του οικισμού του Πλακιά το οποίο ταυτόχρονα αναδεικνύεται και ως διαδρομή περιπάτου ενώ βελτιώνεται η προσβασιμότητα πεζών και ΑΜΕΑ.

Στο ανατολικό τμήμα της παρέμβασης με κατεύθυνση τη Μύρθιο, προβλέπεται η διατήρηση του κεντρικού δρόμου διπλής κατεύθυνσης αυτοκινήτων και η εκατέρωθεν του δρόμου κατασκευή πεζοδρομίων. Στην βόρεια πλευρά του δρόμου κατασκευάζεται παράλληλα με την ρυμοτομική γραμμή πεζοδρόμιο με στόχο την εύκολη και ασφαλή κυκλοφορία των πεζών μπροστά από τα καταστήματα της περιοχής. Στην πλευρά της θάλασσας προβλέπονται διαδρομές ενώ στο άκρο της παρέμβασης δημιουργείται χώρος με στέγαστρα και  καθιστικά. Στο δυτικό τμήμα της παρέμβασης με κατεύθυνση την περιοχή των Σελλίων προβλέπεται η διατήρηση της κυκλοφορίας αυτοκινήτου με μονή κατεύθυνση και η κατασκευή πεζοδρομίων εκατέρωθεν του δρόμου. Από την πλευρά της θάλασσας προβλέπεται επίσης η κατασκευή  ποδηλατόδρομου. Το συνολικό μήκος της παρέμβασης είναι 700 μέτρα.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook