Κρήτη | Αναστάτωση σε σχολείο – Μικροί μαθητές κοινώνησαν χωρίς την συναίνεση των γονέων

κρήτη-αναστάτωση-σε-σχολείο-μικροί-1248036

Σε εξηγήσεις κάλεσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου τη διεύθυνση και εκπαιδευτικούς δημοτικού σχολείου της πόλης με αφορμή εκκλησιασμό μαθητών για την γιορτή των Τριών Ιεραρχών.

Όλα έγιναν την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου. Οι μαθητές δύο τμημάτων του σχολείου πήγαν συνοδεία των δασκάλων τους στην εκκλησία, με τη συναίνεση των γονιών τους οι οποίοι είχαν υπογράψει σχετική υπεύθυνη δήλωση.

Όμως κατά τη διάρκεια του εκκλησιασμού, χωρίς να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των γονιών και κάτω από συνθήκες οι οποίες διερευνώνται, τα παιδιά κοινώνησαν!

Είναι εύκολο να φανταστεί κανείς την ανησυχία αρκετών γονιών όταν ενημερώθηκαν από τα παιδιά τους ότι κοινώνησαν εν μέσω πανδημίας.

«Όταν προκύπτει θέμα εκκλησιασμού ζητείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων. Ωστόσο η σύμφωνη γνώμη του γονέα να πάει το παιδί του στην εκκλησία δεν σημαίνει αυτομάτως ότι συμφωνεί ο γονέας να μεταλάβει το παιδί του», δήλωσε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου Μανώλης Μπελαδάκης.

«Μέχρι πριν τον κορωνοϊό ζητούνταν με υπεύθυνη δήλωση η σύμφωνη γνώμη του γονέα για να γίνει και η μετάληψη αλλά μετά τον κορωνοϊό αυτό δεν ενδείκνυται, αφού υπάρχουν συζητήσεις τόσο ανάμεσα στους γονείς αλλά και την εκπαιδευτική κοινότητα ότι σε συνθήκες πανδημίας καλό θα ήταν αποφεύγεται», συνέχισε και συμπλήρωσε: «Ο κάθε γονέας έχει την ευθύνη του παιδιού του και μπορεί μόνος του να αποφασίσει αν και κατά πόσο πρέπει το παιδί να κοινωνήσει. Ο ρόλος του σχολείου είναι άλλος και θα πρέπει να μείνουμε σε αυτό».

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την πλειοψηφία των γονέων των παιδιών η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό.

creta24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook