Κρήτη | Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης για το νοσοκομείο Ρεθύμνου

κρήτη-ανακοίνωση-της-πρωτοβουλίας-αν-1593025

Ανακοίνωση σχετικά με τον αγώνα που δίνουν οι Ρεθυμνιώτες για την «διάσωση» του Νοσοκομείου Ρεθύμνου εξέδωσε η Πρωτοβουλία Αντίστασης.

Η ανακοίνωση:

«Εκατοντάδες Ρεθυμνιώτες διαδήλωσαν χθες το δικαίωμά τους να υπάρχει νοσοκομείο στην πόλη τους και να παρέχει πλήρη και δωρεάν περίθαλψη σε όλους τους κατοίκους. Σε αγωνιστικό αναβρασμό άλλωστε βρίσκονται και οι κάτοικοι της Ιεράπετρας για τον ίδιο λόγο εδώ και χρόνια.

Ένας νέος γύρος κλεισίματος νοσοκομείων μέσα από την πολιτική των συγχωνεύσεων μιας σειράς νοσοκομείων στη χώρα είναι, όπως ξετσίπωτα αποκαλύπτει η κυβέρνηση, σε πλήρη μεθόδευση. Σε πλήρη μεθόδευση επίσης, σε όλα τα νοσοκομεία, είναι η πολιτική απαξίωσης και πετσοκόμματος του δικαιώματος του λαού στην ίση – πλήρη και δωρεάν περίθαλψη για όλους.

Ωμά ενισχύουν αυτή την κατεύθυνση πρόσφατα ψηφισμένοι νόμοι, αλλά και η σταθερή εδώ και χρόνια πολιτική της υποστελέχωσης με ολέθρια αποτελέσματα στην περίθαλψη των ασθενών, αλλά και στις συνθήκες εργασίας των εργαζόμενων υγειονομικών, που συχνά γίνονται εξοντωτικές. Αυτή η πραγματικότητα εξηγεί και το κύμα παραιτήσεων και ιδιαίτερα σ’ ότι αφορά τους ειδικευόμενους γιατρούς που για άλλη μια φορά δημιουργεί τραγικές ελλείψεις π.χ. στις παθολογικές του νοσοκομείου Χανίων.

Η κυβέρνηση και όλες οι δυνάμεις του αστικού πολιτικού προσωπικού αποκαλούν «ήρωες» τους υγειονομικούς για να τους εξοντώσουν και στον εργαζόμενο λαό στέλνουν όλο και πιο καθαρά το μήνυμα πως αν θέλει την υγεία του πρέπει να πληρώσει. Μια τέτοια πραγματικότητα την ώρα που συνολικότερα η πολιτική «όλα για το κεφάλαιο» λεηλατεί το εργατικό εισόδημα με την αβάσταχτη ακρίβεια, δε μπορεί να γίνεται ανεκτή. Για τον ίδιο λόγο εκατοντάδες χιλιάδες λαού στην Ισπανία διαδηλώνουν ξανά και ξανά, ενώ οι εργαζόμενοι νοσοκομειακοί στο πάλαι ποτέ εμβληματικό σύστημα υγείας της Αγγλίας απεργούν αποφασιστικά.

Μόνο με αγώνα μπορούμε να υπερασπιστούμε το εισόδημά μας, τα δικαιώματά μας και τη ζωή μας. Αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα του Ρεθυμνιώτικου λαού.

Σ’ όλες τις περιφέρειες της Κρήτης και σ’ όλη τη χώρα αγώνας για να μη κλείσει κανένα νοσοκομείο και για να λειτουργήσει ουσιαστικά.

Ίση πλήρη και δωρεάν περίθαλψη για όλο το λαό.

Πάλη για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς στο κόστος της ζωής για τους υγειονομικούς και όλους τους εργαζόμενους.

Όχι στις εκλογικές αυταπάτες. Η διέξοδος για τους εργαζόμενους στη διαμόρφωση όρων αντίστασης και μαζικής πάλης».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook