Κρήτη | Αναγκάστηκαν να αυξήσουν την κλινική Covid-19 για να χωρέσουν οι ασθενείς

κρήτη-αναγκάστηκαν-να-αυξήσουν-την-κλ-1092218

Ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν πλέον οι νοσηλείες ασθενών covid στην αντίστοιχη κλινική του νοσοκομείου Ρεθύμνου, καθώς από 18 που ήταν μέχρι και χθες το βράδυ, σήμερα έγιναν 22.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr στην κλινική covid νοσηλεύονται 19 θετικοί στον κορωνοϊό ασθενείς και άλλοι 3, που χαρακτηρίζονται ως ύποπτοι καθώς φέρουν συμπτώματα του ιού, όμως εκκρεμούν τα αποτελέσματα των μοριακών ελέγχων, στα οποία έχουν υποβληθεί.

Γενικότερα πάντως και οι 22 ασθενείς, φέρουν σχετικά ήπια συμπτώματα, ενώ για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας τον περασμένο Μάρτιο έως και σήμερα, στην κλινική covidτου ρεθυμνιώτικου νοσοκομείου, έχουν εισαχθεί για νοσηλεία και παιδιά, κάτω των 18 ετών. Αυτή την ώρα μάλιστα ο μικρότερος σε ηλικία ασθενής φέρεται να είναι κάτω των 10 ετών, ενώ ο μεγαλύτερος σε ηλικία είναι 91 ετών.

Στο μεταξύ, υπό το βάρος των εξελίξεων ως προς την αύξηση των κρουσμάτων που χρήζουν νοσηλείας, χθες το βράδυ η διοίκηση του νοσοκομείου Ρεθύμνου προχώρησε στην επέκταση της κλινικής covid-που είναι δυναμικότητας 20 κρεβατιών- κατά ακόμη 6 κρεβάτια. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν 4 διαθέσιμα κρεβάτια, τα οποία ωστόσο, μπορεί και πάλι να αυξηθούν ανάλογα με τις ανάγκες που παρουσιάζονται στο θέμα των νοσηλειών.

Στον τελικό σχεδιασμό μάλιστα, προβλέπεται η δυναμικότητα της εν λόγω κλινικής να φτάσει έως και τα 40 κρεβάτια, με σκοπό να αποφευχθεί το ενδεχόμενο της μεταφοράς ασθενών που χρήζουν απλά νοσηλείας, στις αντίστοιχες κλινικές των νοσοκομείων Ηρακλείου και Χανίων.

Πηγή: neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook