Κρήτη | Aλλαγές στην διοίκηση της 7ης ΥΠΕ – Με έντονο παρασκήνιο η αποχώρηση της Λένας Μπορμπουδάκη

κρήτη-aλλαγές-στην-διοίκηση-της-7ης-υπε-961580

Αποχωρεί από τη θέση της η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, καθώς έληξε η θητεία της και δεν ανανεώθηκε, όπως έγινε με τους υπόλοιπους διοικητές.

Να συμπεράνουμε ότι κάτι θα πήγε λάθος με την πολιτική υγείας της Νέας Δημοκρατίας στο νησί;

“Όχι” λένε όσοι γνωρίζουν το έντονο παρασκήνιο της υπόθεσης και τα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται σε αυτές τις θέσεις, τα οποία δεν έχουν και μεγάλη σχέση με την αξιοκρατία.

Τη Λένα Μπορμπουδάκη είχε προτείνει για τη θέση της διοικήτριας ισχυρός και από τους πιο  σοβαρούς και σεβαστούς παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας στο νησί ,με βασικά κριτήρια την εντιμότητα και τις ικανότητες της τα οποία δυσκολεύονται να αμφισβητήσουν ακόμη και οι… “άσπονδοι φίλοι” της.

Διοίκησε την ΥΠΕ Κρήτης, σχεδόν για 3 χρόνια, στη  δυσκολότερη περίοδο και αντιμετώπισε επιτυχώς τον κυκεώνα της πανδημίας,όπως εμφατικά είπε το Υπουργείο Υγείας.

Η θητεία της δεν ανανεώνεται ,λένε όσοι ξέρουν πρόσωπα και πράγματα, όχι με πρόταση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας με την οποία είχε μια εξαιρετική συνεργασία ή γιατί απέτυχε στο έργο της, αλλά γιατί το απαίτησε τοπική πολιτική ομάδα που ήθελε “τον δικό της   συνεργάσιμο, διοικητή” αναφορικά με  τα αιτήματά της.

Μετά από ασφυκτικές πιέσεις σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο που συνεχίστηκαν μέχρι και στο… και πέντε- από την προηγούμενη εβδομάδα έχει δημοσιευθεί ΦΕΚ για όλες τις ΥΠΕ της χώρας πλήν  της Κρήτης- ο κύβος ερρίφθη.

Στη θέση της κ. Μπορμπουδάκη θα οριστεί ο νυν υποδιοικητής και περιφερειακός σύμβουλος κ. Νεκτάριος Παπαβασιλείου ενώ παραμένει υποδιοικητής ο κ. Αγαπίου.

Η επιλογή Μπορμπουδάκη κρίνεται  εκ του αποτελέσματος και είναι σημαντικό το έργο που αφήνει φεύγοντας, όπως εκ του αποτελέσματος θα κριθεί και η επιλογή Παπαβασιλείου στην κρίσιμη και ευαίσθητη αυτή θέση ,για την υγεία στην Κρήτη.

patris.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook