Κρήτη | Αδιανόητο περιστατικό σε ξενοδοχείο – Συνάδελφοί του τον «πλάκωσαν» στο ξύλο και οι υπεύθυνοι τον ανάγκασαν να παραιτηθεί | Photos

κρήτη-αδιανόητο-περιστατικό-σε-ξενοδ-1278710

Ένα απίστευτο περιστατικό με καβγά και ξύλο έλαβε χώρα μεταξύ ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κρήτης και μάλιστα μέσα στον χώρο εργασίας τους. Πρωταγωνιστές το ίδιο το εργατικό προσωπικό του ξενοδοχείου και πιο συγκεκριμένα περίπου 15 εργαζόμενοι χωρισμένοι σε δύο ομάδες διαφόρων εθνικοτήτων, που δε δίστασαν, αφού κατανάλωσαν αλκοόλ, να πιαστούν στα χέρια και να ρίξουν μπουνιές.

Άτομο που συμμετείχε στη συμπλοκή μίλησε στο neakriti.gr για όλα όσα έγιναν ξημερώματα μετά τη λήξη της βάρδιας, δίνοντας μάλιστα και φωτογραφίες από τα τραύματα που φέρει στο σώμα του. Ο καβγάς ήταν άγριος και όσα διαδραματίστηκαν ξεπερνούν κάθε είδους σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Και όλα αυτά εν μέσω τουριστικής περιόδου που για κάποιους τουριστικούς παράγοντες… φαντάζει χρυσή! Περιστατικό που σίγουρα θα σκεφτεί κάποιος ότι αμαυρώνει την εικόνα του success story, στο οποίο ποντάρουν οι παράγοντες του τουρισμού και για τη φετινή χρονιά!

Ειδικότερα, όλα ξεκίνησαν στις 3 τα ξημερώματα της προηγούμενης Δευτέρας. Πρωταγωνιστής ένας 24χρονος με καταγωγή εκτός Κρήτης, που ήρθε στο νησί για να εργαστεί στον τουρισμό σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα.

Μετά τη λήξη της βάρδιας και της ημέρας, ο εν λόγω άνδρας χαλάρωνε με συνάδελφό του καταναλώνοντας αλκοόλ στο δωμάτιο διαμονής του. Ακούστηκαν κάποιες καρέκλες να πέφτουν από τον διάδρομο. Ο συνάδελφός του βγήκε από το υπνοδωμάτιο και έλαβε χώρα μια μικρής διάρκειας συζήτηση με άλλα άτομα, εργαζομένους διαφόρων εθνικοτήτων.

Μετά τη συζήτηση στους διαδρόμους, άρχισε η επίθεση, όπως περιγράφει, με έναν άλλο εργαζόμενο να κραδαίνει σκουπόξυλο. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του 24χρονου προς το neakriti.gr, «προσπαθώ να αμυνθώ και βγαίνουν δύο παιδιά, οι οποίοι προσπαθούσαν να συγκρατήσουν τον συγκεκριμένο εργαζόμενο με το σκουπόξυλο. Βγήκαν ταυτόχρονα δύο άλλοι εργαζόμενοι ίδιας εθνικότητας με τον επιτιθέμενο, που κρατούσαν κάτι στα χέρια. Προσπαθώ να κλείσω την πόρτα. Η πόρτα έκλεισε, και επιτίθενται στον συνάδελφο με τον οποίο διασκέδαζα. Έχουν μαζευτεί 10 άτομα διαφορετικής εθνικής καταγωγής και αρχίζει ένας άγριος καβγάς, που καταλήγει σε ξυλοδαρμό. Εγώ κοίταξα στο δωμάτιο μήπως υπήρχε διαφυγή. Βγαίνω έξω από το δωμάτιο. Ξαναμπαίνω στο δωμάτιο για να κλείσω την πόρτα. Έρχονται κάποιοι συνάδελφοι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου με σκοπό να τους απομακρύνουν, αλλά “τρώνε” ξύλο οι άνθρωποι. Παντού φωνές. Άκουγα βρισιές σε γλώσσα διαφορετική από τα Ελληνικά, εγώ έλεγα στα Αγγλικά πως προσπαθούν να με σκοτώσουν».

Ποια ήταν όμως η αιτία του καβγά; Σύμφωνα με τη μαρτυρία του 24χρονου, ο καβγάς ίσως ξεκίνησε από το γεγονός ότι ένας εκ των εμπλεκομένων είχε πειράξει… τη γυναίκα του φίλου του και τότε ο φίλος του τον είχε χτυπήσει. «Security δεν υπήρχαν», λέει ο 24χρονος, ο οποίος μπήκε στο δωμάτιό του και λίγο αργότερα έφτασαν και άλλοι συνάδελφοί του, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τον ίδιο για το τι συνέβη. Οι πελάτες του ξενοδοχείου ξύπνησαν και ήταν εμφανώς ανήσυχοι. Όλη η φασαρία διήρκεσε ένα 15λεπτο.

«Περίπου 10 εργαζόμενοι από άλλες χώρες επιτέθηκαν σε μένα και σε άλλα 3-4 άτομα. Προσπαθούσαμε κυρίως να συγκρατήσουμε τον έναν που μου επιτέθηκε και μετά έφερε και σιδερόβεργα. Ήταν όλοι τους οπλισμένοι».

Ο 24χρονος, που είχε έρθει στην Κρήτη με σκοπό να εργαστεί τη φετινή τουριστική σεζόν, ανέφερε: «Είχα χάσει τον πατέρα μου. Είχα οικονομικά προβλήματα και ήρθα στην Κρήτη. Οι συνθήκες διαβίωσης δεν ήταν οι καλύτερες, αλλά έλεγα πως το άλλοθι είναι ότι θα κάτσω για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Αυτή τη φασαρία δεν την περίμενα».

Κατά τις 6 το πρωί, ο 24χρονος κοιμήθηκε. Το αλκοόλ ήταν αρκετό. Μετά από ένα δίωρο και πιο συγκεκριμένα στις 8 π.μ. κλήθηκε από τη Διεύθυνση του ξενοδοχείου σε εξηγήσεις ο ίδιος, παρουσία άλλων ατόμων που είχαν εμπλακεί στον καβγά.

«Είπα στον υποδιευθυντή ότι βίωσα μια τρομακτική εμπειρία. Έπειτα, πάω στον διευθυντή και του δείχνω τους μώλωπες. Ο διευθυντής με κάλεσε στο γραφείο του. Φωνάζει τον φίλο μου, με τον οποίο έπινα, ο οποίος επιβεβαίωσε όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της νύχτας… Δεν ήμουν καλά και είχα πιει αρκετά, ενώ μου είπε η διοίκηση της ξενοδοχειακής μονάδας να ξεκουραστώ και πιο μετά να υπογράψω κάποια χαρτιά, τα οποία δήθεν αφορούσαν τη δική μου ασφάλεια», λέει ο 24χρονος και συνεχίζει: «Με φώναξαν να υπογράψω τα χαρτιά γρήγορα και μου είπαν πως θα φέρουν την Αστυνομία, που τελικά δεν την έφεραν, και μου είπαν πως πρέπει να φύγω μέχρι τις 6:30 το απόγευμα. Να μαζέψω τα πράγματά μου. Τα χαρτιά αυτά ήταν η παραίτησή μου, στην οποία με ανάγκασαν να προβώ. Και ο φίλος μου, που ήταν διαφορετικής εθνικής καταγωγής και κάναμε παρέα, έφυγε από το ξενοδοχείο. “Πρέπει να φύγεις”, μου είπαν, “όσο γίνεται πιο άμεσα γιατί κινδυνεύει η σωματική σου ακεραιότητα”», σύμφωνα με την εκδοχή του 24χρονου, ο οποίος στη συνέχεια, όπως αναφέρει, μετέβη σε νοσοκομείο και εξετάστηκε.

Απαράδεκτα σκηνικά σε χώρους εργασίας – Καταδικάζει το περιστατικό το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων

Παρέμβαση για το μείζον αυτό ζήτημα έκανε και ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Ηρακλείου, Νίκος Κοκολάκης. Ο κ. Κοκολάκης, μιλώντας στο neakriti.gr, υπογράμμισε: «Εμείς ως Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων καταδικάζουμε το συγκεκριμένο συμβάν. Εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας που γίνονται τέτοια σκηνικά σε χώρους εργασίας των ξενοδοχείων. Από εκεί και πέρα, θεωρώ πως για τους Έλληνες ξενοδοχοϋπαλλήλους, έτσι και για τους αλλοδαπούς ξενοδοχοϋπαλλήλους θα πρέπει να ισχύει το καθεστώς πως κατά την ημέρα έναρξης της εργασίας τους πρέπει να δίνουν στη διοίκηση του ξενοδοχείου πιστοποιητικά υγείας, ποινικό μητρώο κ.λπ. Θα πρέπει να μελετήσει το συγκεκριμένο συμβάν η Επιθεώρηση Εργασίας. Εμείς ως Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων θα είμαστε δίπλα σε κάθε ξενοδοχοϋπάλληλο που η διοίκηση του ξενοδοχείου στο οποίο εργάζεται θα υπονομεύει τα δικαιώματά του».

neakriti.gr

One thought on “Κρήτη | Αδιανόητο περιστατικό σε ξενοδοχείο – Συνάδελφοί του τον «πλάκωσαν» στο ξύλο και οι υπεύθυνοι τον ανάγκασαν να παραιτηθεί | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook