Κρήτη | Άδειασαν την πισίνα στο Λίντο λόγω επικίνδυνης υπερχλωρίωσης – «Πυρά» ΕΑΚΗ κατά της Διεύθυνσης Υγείας

κρήτη-άδειασαν-την-πισίνα-στο-λίντο-λό-1558733

Ανακοίνωση για το θέμα που έχει προκύψει με την υπερχλωρίωση της μικρής πισίνας στο Κολυμβητήριο του Λίντο που το διαχειρίζεται το ΕΑΚΗ εξέδωσε η Διοικούσα Επιτροπή που επί της ουσίας δεν απαντάει στα γεγονότα αλλά ανατρέχει 3,5 χρόνια πριν λέγοντας ότι παρέλαβε χάος! Βεβαίως η ουσία βρίσκεται στο κομμάτι που αφορά στην υπερχλωρίωσης της πισίνας που αποκάλυψε το neakriti.gr και για αυτό λέει το ΕΑΚΗ ότι κλείνει την πισίνα έως ότου γίνει ο εξονυχιστικός έλεγχος ενώ για το πρόβλημα λέει ότι κάποιοι προσπαθούν να τους βάλουν εμπόδια. Αλήθεια ποιος;

Για τη χλωρίωση το ίδιο το ΕΑΚΗ δεν είναι αρμόδιο; Στην πραγματικότητα η Περιφέρεια Κρήτης δεν προχώρησε στο σφράγισμα του Κολυμβητηρίου γιατί τότε αυτό δεν θα λειτουργούσε ποτέ ξανά καθώς δεν υπάρχει άδεια δόμησης των επί μέρους εγκαταστάσεων και η άδεια λειτουργίας είναι πολύ γενική. Βεβαίως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχε φάκελος για τη νομιμοποίηση των εγκαταστάσεων και την έκδοση οικοδομικής άδειας που όμως δεν προτεραιοποιήθηκε από τη διοίκηση του ΕΑΚΗ.

Συνεπώς από την αρχή ως το τέλος την ευθύνη φέρει το ΕΑΚΗ ενώ πλέον το ερώτημα είναι αν γίνονται τακτικές μετρήσεις από το ίδιο το ΕΑΚΗ στο χλώριο. Και αν το πρόβλημα ήταν γνωστό στη διοίκηση πριν η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης κάνει τις μετρήσεις οι οποίες έγιναν επί δύο μέρες προκειμένου να μην οδηγηθεί σε λάθος συμπεράσματα λόγω τυχαιότητας του ευρήματος. Να σημειωθεί ότι η πισίνα άδειασε από το νερό προφανώς θεωρώντας ότι το νερό αυτό δεν μπορεί να χρησιμοποιείται. Ωστόσο το ΕΑΚΗ ρίχνει πυρά κατά της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας δηλαδή της Υπηρεσίας της Περιφέρειας Κρήτης για τον τρόπο που έγινε η μέτρηση. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Δ.Ε του ΕΑΚΗ αναφέρει:

«Αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει με τη λειτουργία της μικρής πισίνας ξεκαθαρίζουμε ότι από την πρώτη μέρα κύριο μέλημά μας ήταν, είναι και παραμένει η ασφάλεια και υγιεινή όλων όσων αθλούνται μέσα στις αθλητικές μας εγκαταστάσεις.

Με την υγεία και την ασφάλεια δεν παίζουμε και δεν θα το κάνουμε ούτε και τώρα.

Κατά γενική ομολογία είχαμε παραλάβει ένα χάος και αυτή τη στιγμή οι εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου αποτελούν ένα κόσμημα.

Στις κολυμβητικές δεξαμενές σε καθημερινή βάση γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες και μετρήσεις κυρίως τις πρωινές ώρες όπου η μικρή πισίνα δεν είναι σε λειτουργία προκειμένου κατά την έναρξη των προπονήσεων τα πάντα να είναι στην εντέλεια.

Ουδέποτε ήρθε επιστολή ή κάποιο έγγραφο παράπονο μέσω σωματείου ή μέσω του συλλόγου γονέων από γονείς για την χλωρίωση. Ακόμα και αν αυτό συνέβαινε όπως σε όλα τα προβλήματα αμέσως πράττουμε τα δέοντα προκειμένου να μη διαταραχθεί η λειτουργία και να δοθεί μία λύση. Και μάλιστα μια εβδομάδα πριν προχωρήσαμε σε απολύμανση όλων των χώρων του ΕΑΚΗ. Οι μετρήσεις που έγιναν από την υπηρεσία δημόσιας υγείας ως όφειλαν έγιναν τις ώρες όπου η πισίνα δεν ήταν σε λειτουργία ενώ ήταν σκεπασμένη με το προστατευτικό ισοθερμικό κάλυμμα και σαφέστατα κάποιοι δείκτες ήταν ανεβασμένοι πράγμα λογικό αφού δεν εξατμίζεται το χλώριο.

Παρόλα αυτά σεβόμενοι την αθλητική οικογένεια, τους αθλητές και τους γονείς με απόφαση της Διοίκησης η μικρή πισίνα του κολυμβητηρίου μας αναστέλλει τη λειτουργία της για μερικές μέρες μέχρις ότου κάνουμε ένα εξονυχιστικό έλεγχο σε όλα προκειμένου να διαπιστώσουμε αν υπάρχει και πού υπάρχει το πρόβλημα. Και εκμεταλλευόμενοι τη συγκυρία αυτή θα προχωρήσουμε και σε μία σειρά σημαντικών παρεμβάσεων όπως κάνουμε τρία χρόνια τώρα και θα συνεχίσουμε να κάνουμε παρά τα εμπόδια που κάποιοι θέλουν να βάλουν».

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook