Κρήτη | Ηλικιωμένη με άνοια και κάταγμα πέρασε τη νύχτα στο διάδρομο περιμένοντας ασθενοφόρο

κρήτη-ηλικιωμένη-με-άνοια-και-κάταγμα-1677965

Σοβαρά προβλήματα στους ασθενείς και τις οικογένειές τους, ειδικά εκείνων που κατοικούν στην ενδοχώρα δημιουργεί το σύστημα της μεταφοράς τους με ασθενοφόρο.

Χαρακτηριστική είναι η ταλαιπωρία που πέρασε μία γυναίκα ηλικίας 93 ετών, κάτοικος Τυμπακίου, η οποία υποφέρει και απο άνοια, υπέστη, μετά απο πτώση, κάταγμα στο δεξί πόδι και το πρωί της Πέμπτης διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Μοιρών για ακτινογραφία.

Στην συνέχεια μεταφέρθηκε για περεταίρω εκτίμηση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Βενιζελείου και μετά από ενδελεχή εξέταση οι γιατροί είπαν ότι μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι της όπου πρέπει να παραμείνει για αρκετές εβδομάδες, σε πλήρη ακινησία.

Οι δικοί της ενημερώθηκαν ότι θα πάει ασθενοφόρο να την παραλάβει, χωρίς ωστόσο να είναι κάποιος σε θέση να τους πει, τι ώρα θα γίνει η μεταφορά.

Το αποτέλεσμα ήταν να παραμείνει η ηλικιωμένη γυναίκα σε φορείο στον διάδρομο του ΤΕΠ όλη νύχτα, κρυώνοντας και υποφέροντας από το σπάσιμο, χωρίς να έχει την παραμικρή δυνατότητα να μετακινηθεί.

Συγγενικό της πρόσωπο που την συνόδευε έψαχνε μέσα στη νύχτα κουβέρτες για να την σκεπάσει, ενώ μέχρι σήμερα νωρίς το πρωί κανείς δεν γνώριζε αν και πότε θα πάει το ασθενοφόρο να την πάρει.

Στην εκπομπή παρενέβη μετά από επίμονες εκκλήσεις ο υποδιοικητής Δημήτρης Αγαπίου ο οποίος αφού ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία της ασθενούς, εδώ εντολή για την άμεση διακομιδή στον τόπο κατοικίας της. Τελικα το ασθενοφόρο πήγε στο Βενιζέλειο και έτσι μπόρεσε η ηλικιωμένη, κουρασμένη και άυπνη, να επιστρέψει στο σπίτι της.

Αυτή είναι μια από τις πολλές ιστορίες ταλαιπωρίας ασθενών που δεν έχουν τρόπο να μεταφερθούν, αν δεν πληρώσουν οι οικογένειες τους σημαντικά χρηματικά ποσά σε ιδιωτικά ασθενοφόρα, στην συγκεκριμένη περίπτωση το κόστος μπορεί να φτάσει και τα 300 ευρώ, αφού τα δημόσια νοσοκομεία δεν κάνουν δευτερογενείς διακομιδές .

ekriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook