Κρήτη | 65χρονος οικοδόμος ο άνδρας που έπεσε από τον 4ο όροφο ενώ έκανε εργασίες

κρήτη-65χρονος-οικοδόμος-ο-άνδρας-που-έ-1047714
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στον κλάδο των οικοδόμων, καθώς στο τραγικό συμβάν που σημειώθηκε το απόγευμα στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, έχασε τη ζωή του ένας 65χρονος εργάτης!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου, πρόκειται για τον οικοδόμο Α.Κ. ηλικίας 65 ετών, ο οποίος έχασε τη ζωή του έπειτα από πτώση από τον 4ο όροφο, ενώ εκτελούσε εργασίες επισκευής.

«Μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου βρέθηκε στο τόπο του δυστυχήματος όπου διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε κανένα μέτρο προστασίας. Είναι θλιβερό συνάνθρωποί μας να χάνουν τη ζωή τους στο μεροκάματο γιατί είτε δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης είτε η πενιχρή σύνταξη δεν φτάνει ώστε να ζήσει την οικογένεια του με αξιοπρέπεια», τονίζεται στην ανακοίνωση του Συνδικάτου.

«Απαιτούμε την άμεση στελέχωση της Επιθεώρησης Εργασίας και των υπόλοιπων ελεγκτικών μηχανισμών ώστε να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς για να μπει φρένο στα εργοδοτικά εγκλήματα στους χώρους δουλειάς.

Εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήρια του Συνδικάτου μας και την αλληλεγγύη μας στην οικογένεια του συναδέλφου. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην υποκύπτουν στις πιέσεις της εργοδοσίας, αλλά να σηκώσουν το κεφάλι και οργανωμένα, μαζί με το Συνδικάτο, να παλέψουμε για να επιβάλλουμε το δίκιο μας, για τις σύγχρονες ανάγκες μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook