Κρήτη | 60% πάνω η χασισοκαλλιέργεια στο νησί – Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΑΣ

κρήτη-60-πάνω-η-χασισοκαλλιέργεια-στο-ν-1536754

Αύξηση της τάξης του… 60% καταγράφηκε φέτος σε σχέση με πέρυσι στην ποσότητα των δενδρυλλίων κάνναβης που εκρίζωσαν και κατάσχεσαν οι Αρχές, σε επίπεδο Κρήτης, σε χασισοφυτείες στα ορεινά – και όχι μόνο – του νησιού, κατά το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου!

Μετά και το προ ημερών «πλήγμα» που κατάφερε η τοπική ΕΛ.ΑΣ. με τον εντοπισμό περισσότερων από 1.700 χασισόδεντρων στην ευρύτερη περιοχή των Σφακίων, ο συνολικός αριθμός των κατασχεθέντων δενδρυλλίων, για το διάστημα από τον Ιούλιο του 2022 έως τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, ανήλθε στα 8.390. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας – όπως δημοσιεύονται στον ιστότοπο hellenicpolice.gr – ο αριθμός των δενδρυλλίων για το ίδιο διάστημα, το 2021, ήταν περίπου 5.050.

Ως είθισται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, δεκάδες αστυνομικοί «εφορμούν» σε ορεινές περιοχές και απόκρημνες ρεματιές σε διάφορες περιοχές του νησιού, όπου αναπτύσσονται τα χασισόδεντρα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «ΚΡΗΤΗ TV», μέσα στο 2022 οι πιο μεγάλες (σε έκταση) και σε… επίπεδο οργάνωσης χασισοφυτείες εντοπίστηκαν στους νομούς Χανίων και Ηρακλείου.

Ειδικότερα, η πλέον πολυπληθής φυτεία εντοπίστηκε φέτος, το επίμαχο τρίμηνο, στον νομό Χανίων (2.370 δενδρύλλια), ενώ στις αρχές του περασμένου Ιουλίου βρέθηκε σε ορεινή περιοχή του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων χασισοφυτεία με 2.040 δενδρύλλια.

Εξάλλου, πριν από λίγες μόνο εβδομάδες, εντοπίστηκαν συνολικά 1.152 δενδρύλλια (αλλά και 27 κιλά κάνναβης), που καλλιεργούσαν άγνωστοι επιτήδειοι, στην ευρύτερη περιοχή της Ροδιάς και συγκεκριμένα σε έκταση ιδιοκτησίας της Μονής Σαββαθιανών!

Ο απολογισμός του 2021

Οι δύο πολυπληθέστερες χασισοφυτείες που εντοπίστηκαν από τις αστυνομικές Αρχές, το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου του 2021, ήταν αμφότερες στον νομό Χανίων. Η πρώτη βρέθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Πλατανιά (2.650 δενδρύλλια) και η δεύτερη στον Αποκόρωνα (1.020).

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. – που δημοσιεύονται στον ιστότοπο hellenicpolice.gr – το επίμαχο τρίμηνο (Ιούλιος-Σεπτέμβριος) του 2021 εντοπίστηκαν και ξεριζώθηκαν σε όλη την Κρήτη πολύ λιγότερα χασισόδεντρα απ’ ό,τι το ίδιο διάστημα τη φετινή χρονιά: Πέρυσι, το εν λόγω τρίμηνο εντοπίστηκαν συνολικά περίπου 5.050 δενδρύλλια κάνναβης σε όλη την Κρήτη.

Και στους τρεις εν λόγω μήνες (Ιούλιος, Αύγουστος και Σεπτέμβριος) του 2021, οι περισσότερες περιπτώσεις χασισοφυτειών που εντοπίστηκαν αφορούσαν στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Μυλοποτάμου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. που δημοσιεύονται στον ιστότοπο της Ελληνικής Αστυνομίας (hellenicpolice.gr), τον Ιούλιο του 2021 ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν σε διάφορες περιοχές της Κρήτης κάτι λιγότερα από 400 δενδρύλλια κάνναβης (392). Τα περισσότερα εξ αυτών βρίσκονταν στον Μυλοπόταμο, ωστόσο φυτείες εντοπίστηκαν και σε Σητεία, Μεσαρά, Μαλεβίζι και Χανιά.

Τον Αύγουστο του ίδιου έτους υπήρξε μικρή… αύξηση στα κατασχεθέντα χασισόδεντρα (460). Από τις συνολικά επτά χασισοφυτείες που εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη τον εν λόγω μήνα, οι έξι ήταν στον Μυλοπόταμο και η μία (η πιο μεγάλη από αυτές) στα Χανιά.

Το «μπαμ» όσον αφορά στις χασισοφυτείες για το επίμαχο διάστημα (Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2021) έγινε τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου, οπότε και η ΕΛ.ΑΣ. βρήκε και κατάσχεσε πλήθος φυτειών, οι οποίες αριθμούσαν – συνολικά – κάτι παραπάνω από 4.200 δενδρύλλια κάνναβης.

Και τον Σεπτέμβριο του 2021, οι περισσότερες φυτείες βρέθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου.

Εντούτοις, τη «διαφορά» την έκανε ο νομός Χανίων, όπου βρέθηκαν δύο «γιγάντιες» χασισοφυτείες: Η μία, σε περιοχή του Πλατανιά, αριθμούσε 2.650, ενώ η δεύτερη στον Αποκόρωνα 1.020 δέντρα. Αρκετά μικρότερες χασισοφυτείες εντοπίστηκαν – εκτός από τον Μυλοπόταμο – σε Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου και Μεσαρά.

Όπως διαπιστώνεται, «ουραγός» στις χασισοφυτείες για το επίμαχο χρονικό διάστημα αναδεικνύεται ο νομός Λασιθίου, όπου φέρεται να εντοπίστηκε μια χασισοφυτεία (Σητεία, τον Ιούλιο του 2021).

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook