Kρήτη | 5.350 μετασεισμοί στο Αρκαλοχώρι μετά το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου!

kρήτη-5-350-μετασεισμοί-στο-αρκαλοχώρι-μετ-1289587
Eurokinissi

Με την ανησυχία στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας να εντείνεται εξαιτίας των πολλών σεισμών που καταγράφονται από τον Ιούλιο του 2021 έως και σήμερα, ο Διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας, Δρ Γεράσιμος Παπαδόπουλος με μία ανάρτησή του στο Facebook αναφέρεται και στη μετασεισμική δραστηριότητα στο Αρκαλοχώρι μετά τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα τονίζει ότι από τότε έως και σήμερα έχουν καταγραφεί 5.350 μετασεισμοί ενώ στη Θήβα αντιπαραβάλει τους 3.210 σεισμούς που έχουν γίνει από τον Ιούλιο του 2021.

Σε πρόσφατο δε άρθρο του ο κ. Παπαδόπουλος, επιχειρώντας να εξηγήσει τη σεισμική ακολουθία στη Θήβα, αναφέρεται στο Αρκαλοχώρι λέγοντας πως: «είναι χρήσιμη η αναφορά στην περίπτωση του Αρκαλοχωρίου Κρήτης προκειμένου να γίνει καλύτερα αντιληπτός ο προβληματισμός σχετικά με την τρέχουσα σεισμικότητα της Θήβας.

Στο Αρκαλοχώρι η σεισμική δράση ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου του 2021 και κατέληξε σε ισχυρό και καταστροφικό σεισμό μεγέθους 6,0 στις 27 Σεπτεμβρίου του 2021. Στο τετράμηνο που μεσολάβησε είχαμε αυξημένο ρυθμό σεισμικότητας και σημαντική πτώση της παραμέτρου b. Δηλαδή, είχαμε μια τυπική περίπτωση προσεισμών, την οποία υποψιαζόμασταν τότε που βρισκόταν σε εξέλιξη, αλλά με μεγάλη αβεβαιότητα.

Μόνο τώρα που έχει λήξει προ πολλού η προσεισμική δράση, και βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη η μετασεισμική ακολουθία, μπορούμε να δούμε καθαρά τον προσεισμικό χαρακτήρα των σεισμών του τετραμήνου Ιούνιος-Σεπτέμβριος 2021 στο Αρκαλοχώρι».

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook