Κρήτη | 36χρονη έγκυος στη ΜΕΘ Covid: Δεν δόθηκε το «πράσινο φως» για το χειρουργείο καισαρικής τομής

κρήτη-36χρονη-έγκυος-στη-μεθ-covid-δεν-δόθηκ-1133319

Nα μην πραγματοποιηθεί χειρουργείο για καισαρική τομή σήμερα, αποφάσισε νωρίτερα μέσα στην ημέρα το ιατρικό συμβούλιο του Βενιζέλειου νοσοκομείου για την 36χρονη εγκυμονούσα, η οποία εισήχθη με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια στη ΜΕΘ Covid του nοσοκομείου και βρίσκεται υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, Κώστα Τερζάκη, «πραγματοποιήθηκε ιατρικό συμβούλιο το μεσημέρι της Πέμπτης, στην διάρκεια του οποίου αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθεί χειρουργείο για καισαρική τομή, ενώ το ζήτημα θα επανεξεταστεί εκ νέου αύριο το πρωί».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Τερζάκη, «η 36χρονη παραμένει σε σοβαρή κατάσταση».

Νωρίτερα, το ιατρικό προσωπικό στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο βρίσκονταν σε πλήρη ετοιμότητα «χειρουργοί και αναισθησιολόγοι βρίσκονται σε ετοιμότητα σε περίπτωση που χρειαστεί να μπει στο χειρουργείο η 36χρονη για καισαρική τομή. Μάλιστα σε περίπτωση που χρειαστεί υπάρχει θάλαμος covid στη μονάδα νεογνών. Το μωρό είναι μόλις 6 μηνών, είναι πολύ μικρό και υπάρχει ετοιμότητα από το προσωπικό του νοσοκομείο για την ασθενή και το μωρό», ανέφερε η αναπληρώτρια διοικήτρια του Βενιζέλειου νοσοκομείου Ελευθερία Κωστάκη.

Σύμφωνα με την κ. Κωστάκη πρόθεση των ιατρών είναι να παρακολουθηθεί στενά η πορεία της υγείας της εγκύου για τις επόμενες 12-24 ώρες και να «καθυστερήσει» όσο είναι εφικτό η εισαγωγή στο χειρουργείο, χωρίς όμως να μπορεί να αποκλειστεί ότι μπορεί να χρειαστεί νωρίτερα η καισαρική τομή.

Η 36χρονη εισήχθη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο στις 27 Αυγούστου, ωστόσο γρήγορα η κατάστασή της επιδεινώθηκε και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ covid ενώ είχε γίνει και προσπάθεια να αποσωληνωθεί.

neakriti.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook