Κριθαρότο με κρασί, μυρωδικά και καλαμαράκια

Ένα πολύ αρωματικό κριθαρότο με άνηθο και μαραθόριζα και μία ελαφρώς πικάντικη νότα χάρη στα καλαμαράκια σε πικάντικη σάλτσα.

Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:10′ Χρόνος μαγειρέματος:30′ Έτοιμο σε:40′

Υλικά
1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ξερό, σε χοντρές φέτες
½ μαραθόριζα, σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 κονσέρβες καλαμαράκια σε πικάντικη σάλτσα
300γρ. κριθαράκι
400γρ. τοματάκια ολόκληρα αποφλοιωμένα
1 κουτ. σούπας τοματοπολτό
2 κουτ. σούπας κρασί λευκό
1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και, μόλις κάψει, σοτάρετε το κρεμμύδι και τη μαραθόριζα ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα αρώματά τους. Ρίχνετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα.

Προσθέτετε το κριθαράκι και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, ρίχνετε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύετε να «ψηθεί» λίγο για 1 λεπτό.

Προσθέτετε τα τοματάκια και τα λιώνετε με μια κουτάλα. Ρίχνετε σταδιακά 1 λίτρο καυτό νερό και ανακατεύετε. Θέλουμε το κριθαράκι να χυλώσει ωραία, όπως το ρύζι στο ριζότο.

Περίπου 2 λεπτά πριν τραβήξετε το σκεύος από τη φωτιά ρίχνετε τα καλαμαράκια, λίγο άνηθο, ανακατεύετε και σιγοβράζετε να αναμιχθούν οι γεύσεις.

Μοιράζετε αμέσως σε πιάτα πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο άνηθο.

olivemagazine.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΧανιά | Η καθημερινή «εμποροπανήγυρη» απειλεί το Ελαφονήσι
Επόμενο άρθροΚαι ο Χάρης Καστανίδης υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ