Κριθαρότο με κρασί, μυρωδικά και καλαμαράκια

κριθαρότο-με-κρασί-μυρωδικά-και-καλαμ-1275649

Ένα πολύ αρωματικό κριθαρότο με άνηθο και μαραθόριζα και μία ελαφρώς πικάντικη νότα χάρη στα καλαμαράκια σε πικάντικη σάλτσα.

Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:10′ Χρόνος μαγειρέματος:30′ Έτοιμο σε:40′

Υλικά

1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι ξερό, σε χοντρές φέτες

½ μαραθόριζα, σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

2 κονσέρβες καλαμαράκια σε πικάντικη σάλτσα

300γρ. κριθαράκι

400γρ. τοματάκια ολόκληρα αποφλοιωμένα

1 κουτ. σούπας τοματοπολτό

2 κουτ. σούπας κρασί λευκό

1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και, μόλις κάψει, σοτάρετε το κρεμμύδι και τη μαραθόριζα ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα αρώματά τους. Ρίχνετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα.

Προσθέτετε το κριθαράκι και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, ρίχνετε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύετε να «ψηθεί» λίγο για 1 λεπτό.

Προσθέτετε τα τοματάκια και τα λιώνετε με μια κουτάλα. Ρίχνετε σταδιακά 1 λίτρο καυτό νερό και ανακατεύετε. Θέλουμε το κριθαράκι να χυλώσει ωραία, όπως το ρύζι στο ριζότο.

Περίπου 2 λεπτά πριν τραβήξετε το σκεύος από τη φωτιά ρίχνετε τα καλαμαράκια, λίγο άνηθο, ανακατεύετε και σιγοβράζετε να αναμιχθούν οι γεύσεις.

Μοιράζετε αμέσως σε πιάτα πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο άνηθο.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook