Κρεμέ σοκολάτας
Η τέλεια συνταγή για το πιο βελούδινο κρεμέ σοκολάτας! Συνδυάστε το με crumble αμυγδάλου, φρούτα και βρώσιμα λουλούδια για ένα gourmet αποτέλεσμα!
Συστατικά
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 180 γρ. γάλα πλήρες
- 40 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 4 κρόκους, από μεσαία αυγά
- 230 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
- 100 γρ. κουβερτούρα
Για το σερβίρισμα
- crumble αμυγδάλου
- φρέσκα μούρα
- φράουλες
- βρώσιμα λουλούδια
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά, αφήνουμε να πάρει βράση και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Τοποθετούμε ένα μεταλλικό σκεύος πάνω στην κατσαρόλα χωρίς να εφάπτεται στο νερό.
Προσθέτουμε στο σκεύος την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και τους κρόκους αυγών.
- Σπάμε τους κρόκους με μια σπάτουλα σιλικόνης και ανακατεύουμε για 10 λεπτά συνεχόμενα μέχρι να φτάσει η θερμοκρασία στους 85°C. (Εάν χρησιμοποιήσουμε γυάλινο σκεύος θα χρειαστούμε περισσότερο χρόνο για να φτάσουμε τη θερμοκρασία αυτή)
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφαιρούμε το σκεύος από την κατσαρόλα.
- Σπάμε τις 2 κουβερτούρες σε κομμάτια, τις ρίχνουμε στο μείγμα, περιμένουμε 5-10 δευτερόλεπτα, και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα λείο και γυαλιστερό κρεμέ.
- Αδειάζουμε το κρεμέ σε ένα μπολ, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά του, και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες για να σφίξει καλά.
- Αφαιρούμε το μπολ από το ψυγείο και σερβίρουμε με crumble αμυγδάλου, φρέσκα μούρα, φράουλες, και βρώσιμα λουλούδια.