Κρεμέ σοκολάτας

κρεμέ-σοκολάτας-1662367

Η τέλεια συνταγή για το πιο βελούδινο κρεμέ σοκολάτας! Συνδυάστε το με crumble αμυγδάλου, φρούτα και βρώσιμα λουλούδια για ένα gourmet αποτέλεσμα!

Συστατικά

  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 180 γρ. γάλα πλήρες
  • 40 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 4 κρόκους, από μεσαία αυγά
  • 230 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 100 γρ. κουβερτούρα

Για το σερβίρισμα

  • crumble αμυγδάλου
  • φρέσκα μούρα
  • φράουλες
  • βρώσιμα λουλούδια

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά, αφήνουμε να πάρει βράση και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  • Τοποθετούμε ένα μεταλλικό σκεύος πάνω στην κατσαρόλα χωρίς να εφάπτεται στο νερό.

    Προσθέτουμε στο σκεύος την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και τους κρόκους αυγών.

  • Σπάμε τους κρόκους με μια σπάτουλα σιλικόνης και ανακατεύουμε για 10 λεπτά συνεχόμενα μέχρι να φτάσει η θερμοκρασία στους 85°C. (Εάν χρησιμοποιήσουμε γυάλινο σκεύος θα χρειαστούμε περισσότερο χρόνο για να φτάσουμε τη θερμοκρασία αυτή)
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφαιρούμε το σκεύος από την κατσαρόλα.
  • Σπάμε τις 2 κουβερτούρες σε κομμάτια, τις ρίχνουμε στο μείγμα, περιμένουμε 5-10 δευτερόλεπτα, και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα λείο και γυαλιστερό κρεμέ.
  • Αδειάζουμε το κρεμέ σε ένα μπολ, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά του, και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες για να σφίξει καλά.
  • Αφαιρούμε το μπολ από το ψυγείο και σερβίρουμε με crumble αμυγδάλου, φρέσκα μούρα, φράουλες, και βρώσιμα λουλούδια.

akispetretzikis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook