Κρέμα σοκολάτα καπουτσίνο
Του Άκη Πετριτζίκη
Συστατικά
- 800 γρ. γάλα
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 κ.σ. καφέ, στιγμιαίο σε σκόνη
- 200 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
- 200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
Για τη σύνθεση
- 200 γρ. σαντιγί
- 1 κ.σ. κανέλα
Για το σερβίρισμα
- πουράκια
- δυόσμο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τον καφέ και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί το μείγμα.
- Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να σφίξει το μείγμα.
- Σβήνουμε τη φωτιά και βάζουμε την κουβερτούρα γάλακτος κομμένη σε κομμάτια.
- Ανακατεύουμε για να λιώσει και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε 4 ποτήρια. Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να κρυώσει το μείγμα.
- Μοιράζουμε τη σαντιγί, την κανέλα και σερβίρουμε με τα πουράκια και τον δυόσμο.