Κρέμα σοκολάτα καπουτσίνο

κρέμα-σοκολάτα-καπουτσίνο-1351715

Του Άκη Πετριτζίκη

Συστατικά

  • 800 γρ. γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κ.σ. καφέ, στιγμιαίο σε σκόνη
  • 200 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

Για τη σύνθεση

  • 200 γρ. σαντιγί
  • 1 κ.σ. κανέλα

Για το σερβίρισμα

  • πουράκια
  • δυόσμο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τον καφέ και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί το μείγμα.
  • Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να σφίξει το μείγμα.
  • Σβήνουμε τη φωτιά και βάζουμε την κουβερτούρα γάλακτος κομμένη σε κομμάτια.
  • Ανακατεύουμε για να λιώσει και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε 4 ποτήρια. Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να κρυώσει το μείγμα.
  • Μοιράζουμε τη σαντιγί, την κανέλα και σερβίρουμε με τα πουράκια και τον δυόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook