Κρέμα μπαβαρουάζ

κρέμα-μπαβαρουάζ-1316280

Συστατικά

  • 10 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 200 γρ. γάλα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 κρόκους, από μεσαία αβγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη

Για το σερβίρισμα

  • φρέσκα μούρα
  • δυόσμο
  • ζάχαρη άχνη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα μπολ βάζουμε νερό, τις ζελατίνες και αφήνουμε 4-5 λεπτά στην άκρη να μουλιάσουν και να μαλακώσουν.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη μισή ζάχαρη, τη βανίλια και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε μέχρι να ζεσταθεί το μείγμα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, αλάτι, την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
  • Μεταφέρουμε πολύ αργά το μείγμα από την κατσαρόλα στο μπολ με τους κρόκους ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα. Το μείγμα πρέπει να το βάζουμε πάρα πολύ αργά για να μην κόψει.
  • Μεταφέρουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να φτάσει η θερμοκρασία στους 85Ο C.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα ταψί. Βάζουμε τη ζελατίνη στυμμένη και ανακατεύουμε για να λιώσει η ζελατίνη και να πέσει η θερμοκρασία της κρέμας. Πρέπει να κρυώσει καλά.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλατος. Χτυπάμε με το σύρμα για 2-3 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα για να γίνει σαντιγί.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα, τη σαντιγί και ανακατεύουμε με μια μαρίζ απαλά για να μην πέσει ο όγκος.
  • Μοιράζουμε σε ποτήρια σερβιρίσματος και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να κρυώσουν και να σφίξουν.
  • Σερβίρουμε με φρέσκα μούρα, δυόσμο και ζάχαρη άχνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook