Κρεμ μπρουλέ με σοκολάτα

κρεμ-μπρουλέ-με-σοκολάτα-1610247

Με κρεμώδη υφή και μια υποβόσκουσα πικράδα, το πραγματικό μυστικό της γοητείας της

Υλικά

2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

1/4 φλ. τσαγιού συν 3 κ. σ. ζάχαρη

1/2 φλ. τσαγιού γλυκόπικρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη

5 μεγάλοι κρόκοι αυγών

Για την κρούστα: 4 κ. σ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς.

Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος και 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και η κρέμα γάλακτος να αρχίσει να σιγοβράζει. Προσθέστε τη σοκολάτα και χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να λιώσει και να γίνει λεία.

Χτυπήστε τις υπόλοιπες 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη με τους κρόκους αυγών σε ένα μεσαίο μπολ. Ρίξτε σιγά- σιγά το μείγμα κρέμας γάλακτος στο μείγμα κρόκων, ανακατεύοντας συνεχώς. Σουρώστε την κρέμα σε ψιλό κόσκινο.

Αδειάστε την κρέμα σε τέσσερα φορμάκια και μεταφέρετε σε ένα ταψί ψησίματος, το οποίο θα γεμίσετε μέχρι τη μέση από τα φορμάκια με νερό.

Ψήστε μέχρι οι κρέμες να πήξουν, 1 ώρα έως 1 ώρα και 10 λεπτά. Αφαιρέστε προσεκτικά από το νερό και αφήστε τις κρέμες να κρυώσουν.

Βάλτε το στο ψυγείο για 1 ώρα και στη συνέχεια καλύψτε κάθε μία με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Κρατήστε ένα μικρό φλόγιστρο κουζίνας χειρός σε γωνία 90 μοιρών σε απόσταση 3 έως 4 εκατοστών από την επιφάνεια της κρέμας. Μετακινήστε τη φλόγα μπρος-πίσω μέχρι να καραμελώσει η επιφάνεια. Εναλλακτικά, ψήστε τις κρέμες στην πάνω σχάρα του φούρνου μέχρι να καραμελώσουν, 1 έως 2 λεπτά.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook