Κρεμ μπρουλέ με παγωτό βανίλια

κρεμ-μπρουλέ-με-παγωτό-βανίλια-1201317

Πανεύκολη πρόταση με τρία μόνο υλικά

Υλικά

75 γρ. παγωτό βανίλια

1 κρόκος αβγού

1 κ. σ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Τοποθετήστε το παγωτό στο φούρνο μικροκυμάτων για 30-40 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει. Αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά.

Προσθέστε τον κρόκο αβγού στο λιωμένο παγωτό και ανακατέψτε καλά. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα πήλινο σκεύος μέσα σε ταψί με νερό και ψήστε για 40-50 λεπτά. Αφήστε να πάρει θερμοκρασία δωματίου, καλύψτε με διάφανη μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Απομακρύνετε την κρεμ μπρουλέ από το ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν ρίξετε την ζάχαρη πάνω από την κρέμα.

Πασπαλίστε την κρέμα με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και λιώστε την με την βοήθεια ενός φλόγιστρου για τραγανή υφή.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook