Κραυγή αγωνίας για κακοποιημένα παιδιά: «Τα στέλνουν σε ιδρύματα στα σύνορα» – Τι καταγγέλλει ο Κώστας Γιαννόπουλος

κραυγή-αγωνίας-για-κακοποιημένα-παιδ-1557987

«Κραυγή αγωνίας» για τα παραμελημένα ή κακοποιημένα παιδιά που απομακρύνονται από το οικογενειακό περιβάλλον τους με εισαγγελική εντολή. Πέρα από εκείνα που «παρκάρονται» στα νοσοκομεία και παραμένουν ακόμη και για μήνες – παλιότερα και για χρόνια – υπάρχουν κι εκείνα που λόγω έλλειψης θέσεων σε κρατικές δομές κάποιων περιοχών τα στέλνουν σε ιδρύματα στα… σύνορα.

Όπως κατήγγειλε στον RealFm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο πρόεδρος στο «Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος «ακόμη και τα παιδιά που καταφέρνουν να πάνε κάπου, τα μεταφέρουν στην Κόνιτσα και την Πωγωνιανή, σε δημόσια ιδρύματα στα σύνορα. Φεύγουν από τις περιοχές τους και έτσι χάνεται και η δυνατότητα για οικογενειακή επανασύνδεση κάποια στιγμή εφόσον συντρέχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις».

Ο κ. Γιαννόπουλος πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να φεύγουν τα παιδιά από την περιοχή τους, από εκεί όπου υφίσταται το πρόβλημα, καθώς θα πρέπει να έρχονται σε επαφή με κάποιους συγγενείς τους».

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» μίλησε και για τις στρεβλώσεις και τις συνέπειες που δημιουργούνται από το νέο νομοθετικό πλαίσιο. Βάσει αυτού, μεταξύ άλλων δεν επιτρέπεται στον εισαγγελέα να στέλνει τα παιδιά σε ιδιωτικές δομές.

Όπως εξηγεί ο κ. Γιαννόπουλος «πολλά παιδιά βασανίζονται και τα «πετούν» στα σύνορα».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «οι παρενέργειες του νέου νομοθετικού πλαισίου έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται ορατές από τα «παρκαρισμένα» στα νοσοκομεία παιδιά, ενώ τόνισε ότι «σε λίγο καιρό που θα κλείσουν και τα σπίτια του «Χαμόγελου» και άλλων φορέων και δεν θα μπορούμε να έχουμε καν τα παιδιά αυτά που έχουμε επειδή ο νόμος μιλά για συγκεκριμένα όρια τ.μ. και άλλες τέτοιες προδιαγραφές τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα».

Ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε ακόμη ότι «στα δημόσια ιδρύματα, όπως λένε εργαζόμενοι, δεν έχουν προσλάβει προσωπικό από το 2017. Ως εκ τούτου δεν φταίνε οι άνθρωποι στα δημόσια ιδρύματα που δεν μπορούν να κάνουν όσα πρέπει».

Ο ίδιος είπε ότι «το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι πιστοποιημένο από το υπουργείο έως το 2024 με Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Φροντίδα», ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν επιδοτούνται από το κράτος για τα παιδιά που φιλοξενούν».

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook