«Καμπανάκι» κινδύνου από τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ στα Χανιά: Αν φύγουν οι επικουρικοί, ο τομέας μπαίνει κάτω από το όριο ασφαλείας | Video

καμπανάκι-κινδύνου-από-τους-εργαζό-1723882

Έκκληση προς τους αρμόδιους φορείς να στηρίξουν τον τομέα του ΕΚΑΒ στα Χανιά, προκειμένου να συνεχίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του και να παρέχει την καλύτερη δυνατή φροντίδα σε όσους έχουν ανάγκη, κάνουν οι εργαζόμενοι του τομέα ΕΚΑΒ Χανίων, που πραγματοποίησαν σήμερα την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους, παρουσία όλων των εργαζομένων του τομέα.

Την ανάγκη στελέχωσης του τομέα, στα Χανιά, με προσλήψεις αλλά και την διατήρηση των επικουρικών που εργάζονται από το 2020 στον τομέα εξέφρασε ο πρόεδρος των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Ιγνάτιος Κυρίτσης. Ο ίδιος επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας τομέα ΕΚΑΒ στον Πλατανιά, για τον οποίο έχει υποβάλλει αιτήματα και ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης.

Μάλιστα, ζητάει από τους Βουλευτές να σκύψουν πάνω από τα προβλήματα του ΕΚΑΒ στα Χανιά,  ενώ αναφέρθηκε στο έντονο πρόβλημα της υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει ο τομέας καθώς αυτή τη στιγμή, εργάζονται 5 επικουρικοί, οι οποίοι θα πρέπει να μονιμοποιηθούν καθώς, όπως τόνισε ο κύριος Κυρίτσης, «αν φύγουν, το ΕΚΑΒ θα μπει κάτω από το όριο ασφαλείας» ενώ υπάρχει ανάγκη για την κάλυψη δύο ακόμα οργανικών θέσεων γιατρών, ενώ πολλοί είναι οι μόνιμοι που ασθενούν και βρίσκονται σε άδεια, με τους εργαζόμενους να ζητούν περισσότερο προσωπικο, αφού είναι αναγκασμένοι να θυσιάσουν ρεπό και άδειες ώστε να καλυφθουν οι βάρδιες.

Το αίτημα για τη διατήρηση των επικουρικών επισήμανε και ο διασώστης του ΕΚΑΒ Θεοφάνης Καρεφυλλάκης ο οποίος τόνισε πως με τη συνδρομή των επικουρικών μπορούν να βγαίνουν οι βάρδιες των εργαζομένων και να υπάρχουν τρία ασθενοφόρα διαθέσιμα σε κάθε βάρδια για να καλύψουν τις ανάγκες των Χανίων.

«Ασθενοφόρα έχουμε, χρειαζόμαστε περισσότερους γιατρούς», τόνισε ο κ. Καρεφυλλάκης, ζητώντας κι ο ίδιος προσλήψεις προσωπικού καθώς αυτή τη στιγμή οι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ, εργάζονται με λιγότερα ρεπό και άδειες ώστε ο τομέας να μπορεί να λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ακόμα, ζήτησε να ανέβει το επίπεδο εκπαίδευσης των διασωστών και να χαρακτηριστούν πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. «Η μόνη χώρα που δεν έχει διασώστες Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης σε όλη την Ευρώπη είναι η Ελλάδα», τόνισε.

Με τη σειρά του ο γιατρός του Τομέα ΕΚΑΒ Χανίων Λάμπρης Κωνσταντίνος αναφέρθηκε στα παιδιά και τη σημαντικότητα που έχει η παιδεία, ώστε να υπάρχουν και λιγότερα τροχαία αλλά και λιγότερα περιστατικά βίας, όπως αυτά που βλέπουμε κατά καιρούς στην κοινωνία, η οποία όπως τόνισε «Βρίσκεται σε βαθιά σήψη».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook