Κραυγή αγωνίας από τον Σύλλογο Προστασίας Ανθρώπινης Ζωής «Ασπίδα» για το «έθιμο» με τις μπαλωθιές

κραυγή-αγωνίας-από-τον-σύλλογο-προστα-1600013

Με σκοπό να αφυπνίσει τους πολίτες γύρω από το «έθιμο» της Κρήτης με τις μπαλωθιές στις κοινωνικές εκδηλώσεις, ο Σύλλογος Προστασίας Ανθρώπινης Ζωής «Ασπίδα» εξέδωσε ανακοίνωση, απευθύνοντας έκκληση σε όλο τον κόσμο να σταματήσει αυτό και να μη χάνονται άδικα ανθρώπινες ζωές:

«Για πολλοστή φορά γινόμαστε μάρτυρες του αποτελέσματος, ενός εθίμου που κάθε άλλο παρά συμβάλει στην δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος, για εμάς και τα παιδιά μας.

Οι άσκοποι πυροβολισμοί αποτελούν την μαύρη σελίδα στον ένδοξο Κρητικό πολιτισμό, αμαυρώνοντας ενίοτε την χαρά ενός γλεντιού, μετατρέποντας την σε πένθος η ακόμα και σε βεντέτα διαιωνίζοντας το αρχικό κακό.

Απευθύνουμε έκκληση αγανάκτησης προς τους συνανθρώπους μας στο νησί, να πάψουν να είναι όμηροι ενός εθίμου, για το οποίο αποδεδειγμένα, μόνο αρνητικά στοιχεία μπορεί κανείς να αναφέρει γι’ αυτό, ενώ παράλληλα η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης των Κρητών το κατακρίνει.

Η παλικαριά και η λεβεντιά της Κρήτης απέχουν πολύ από την αφελή ¨επίδειξη ισχύος¨!

Εκφράζουμε τα βαθύτερα και ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς την οικογένεια του 25χρονου συνανθρώπου μας, με την ευχή να είναι ο τελευταίος που χάνει την ζωή του στον βωμό του ¨εθίμου¨…».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook