Κράτησαν τη μνήμη ζωντανή για τους πρώτους Μικρασιάτες πρόσφυγες – Συγκίνηση σε εκδήλωση στα Χανιά | Video
Ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους, έγιναν πρόσφυγες κι εγκαταστάθηκαν σε έναν νέο τόπο τον οποίο έκαναν σπίτι τους, χωρίς όμως να ξεχνούν τις ρίζες τους.
Οκτακόσιοι πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία που εγκαταστάθηκαν στα Περιβόλια και το Βαμβακόπουλο, τιμήθηκαν το βράδυ της Κυριακής από τον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο Χανίων.
Στην εκδήλωση ακούστηκαν ιστορίες από τους απογόνους τους, ενώ φωτογραφίες τους αναρτήθηκαν σε ένα σημείο του γηπέδου της Χαρωδιάς ώστε η μνήμη να μείνει ζωντανή, καθώς οι άνθρωποι αυτοί προσέφεραν τα μέγιστα στον τόπο τον οποίον εγκαταστάθηκαν.
Μάλιστα, απόγονοι της πρώτης γενιάς των προσφύγων που τιμήθηκαν, έλαβαν αναμνηστική πλακέτα και χώμα από τη Μικρά Ασία, τον τόπο που άφησαν πίσω οι πρόγονοί τους, αλλά ποτέ δε λησμόνησαν.

zarpanews.gr





