Κουβέιτ: Εντοπίστηκε κρούσμα χολέρας σε ταξιδιώτη – Επιδημία σε Μέση Ανατολή και Ασία

κουβέιτ-εντοπίστηκε-κρούσμα-χολέρας-1574372
The hands of a man injured during Saturday's apparent Saudi-led air strike on a community hall, are seen while he lays on a hospital bed in the capital Sanaa, Yemen, October 13, 2016. REUTERS/Mohamed al-Sayaghi

Κρούσμα χολέρας καταγράφηκε σε ταξιδιώτη στο Κουβέιτ, ο οποίος επέστρεψε από τον Λίβανο, όπου υπάρχει επιδημία της ασθένειας.

Το Κουβέιτ εντόπισε χολέρα σε πολίτη που έφτασε από γειτονική χώρα όπου υπάρχει επιδημία, όπως ανέφερε, την Παρασκευή (25/11), το Υπουργείο Υγείας της χώρας σε ανακοίνωσή του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ο Λίβανος βρίσκεται στην τελευταία φάση της επιδημίας που άρχισε στο Αφγανιστάν τον Ιούνιο και, στη συνέχεια, εξαπλώθηκε στο Πακιστάν, στο Ιράν, στο Ιράκ και στη Συρία.

«Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε, την Παρασκευή (25/11), πως ένας πολίτης, ο οποίος είχε επιστρέψει πρόσφατα από γειτονική χώρα που αντιμετωπίζει επιδημία χολέρας, παρουσίασε συμπτώματα μόλυνσης από χολέρα», ανέφερε το αρμόδιο υπουργείο στην ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι «ο μολυσμένος πολίτης απομονώθηκε και έλαβε τη θεραπεία σε νοσοκομείο του Υπουργείου μέχρι την ανάρρωσή του». Οι Αρχές του Κουβέιτ ανέφεραν, επίσης, ότι το Υπουργείο Υγείας της χώρας ενημέρωσε και όσους ήρθαν σε επαφή με τον μολυσμένο πολίτη, σύμφωνα με τα σχετικά πρωτόκολλα.

Ακόμα, σύμφωνα με το Arab News, το Υπουργείο Υγείας του Κουβέιτ απέκλεισε το ενδεχόμενο επιδημίας χολέρας στη χώρα, αλλά συνέστησε στους υπηκόους και στους κατοίκους να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν μη ασφαλείς πηγές νερού και τροφίμων, όταν επισκέπτονται χώρες που έχουν αναφέρει επιδημίες χολέρας. Επιπλέον, ενθάρρυνε όσους παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα, όπως πυρετό και διάρροια, εντός επτά ημερών από την άφιξή τους από μία από τις χώρες όπου επικρατεί η ασθένεια, να μεταβούν στο πλησιέστερο κέντρο υγείας για να λάβουν τις απαραίτητες συμβουλές, αλλά και θεραπεία.

 

Πηγή:ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook