Κουτσούμπας: «Η κυβέρνηση μας καταδικάζει στη φτώχεια και τη μιζέρια, ήλιο με τον ήλιο»

κουτσούμπας-η-κυβέρνηση-μας-καταδικ-1368146
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλάει στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης στην Ολομέλεια της Βουλής, Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022. Συνεχίζεται η τριήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που υπέβαλε, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα το βράδυ. Ακολούθως θα διεξαχθεί διά ζώσης ονομαστική ψηφοφορία. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

«Η κυβέρνηση άφησε χιλιάδες ανθρώπους στο έλεος της χιονόπτωσης. Φτάσαμε στο σημείο η ελληνική οικογένεια να στερείται τη θέρμανση. Δεν θα ξεπλύνουμε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», είπε, μεταξύ άλλων, από το βήμα της Βουλής, ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στη συζήτηση επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κουτσούμπας προχώρησε σε μια εφ’ όλης της ύλης κριτική εναντίον της κυβέρνησης, χωρίς να αφήνει εκτός κάδρου και τα άλλα κόμματα.

«Η μομφή του ΚΚΕ δεν αφήνει απ’εξω καμιά πτυχή», είπε ο κ. Κουτσούμπας. «Μομφή στην κυβέρνηση γιατί άφησε απροστάτευτο το λαό στο πέρασμα της κακοκαιρίας. Αλλά και γιατί με δυόμισι χρόνια πανδημίας, βρισκόμαστε με πανω από 100 θανάτους τη μέρα. Γιατί η ακρίβεια ροκανίζει το εισόδημα των λαϊκών οικογενειών, στερεί τα νοικοκυριά από τα ουσιώδη. Γιατι τρια χρόνια τώρα έχει δώσει κάθε δυνατότητα στην εργοδοσια να ξεσαλώνει σε βαρος των εργαζομενων με τα 10ωρα, τις ατέλειωτες υπερωρίες».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι βοηθάει την κυβέρνηση, όποτε αυτή το χρειαστεί, ενώ κατέκρινε και το σύστημα των κομματικών εκλογών από τη βάση, το οποίο χαρακτήρισε «αμερικανιά».

«Η κυβέρνηση αυτή μας καταδικάζει σε φτώχεια και μιζέρια, ήλιο με τον ήλιο», ανέφερε ακόμα ο ΓΓ του ΚΚΕ.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook