Κουτιά μνήμης: Ηχογραφούν τις φωνές ανθρώπων και μένουν για πάντα «ζωντανοί» στις οικογένειές τους

κουτιά-μνήμης-ηχογραφούν-τις-φωνές-αν-1470679

Κουτιά μνήμης» έφτιαξε ο Isaac Gibson, ερευνητής ηχητικών τεχνών, μία ιδέα την οποία εμπνεύστηκε από τον παππού του, William Crockard, που ζούσε μαζί του το 2018.

«Είχε πάντα μια ιστορία να πει, μπορούσε να μιλάει για ώρες» λέει ο 25χρονος από το Annahilt της Βόρειας Ιρλανδίας. «Έτσι, μια μέρα σκέφτηκα να τον ηχογραφήσω την ώρα που λέει τις ιστορίες του. Μιλούσε για την οικογένειά του, τα αδέρφια του, τις κοπάνες από το σχολείο και τη φορά που… δανείστηκε ένα πόνι για να πάει μια βόλτα» θυμάται, όπως αναφέρει το newsletter.uk.

«Όταν πέθανε, πήρα αυτές τις εγγραφές, τις συνδύασα με μουσική και τις έβαλα σε ένα μικρό ξύλινο κουτί για να το δώσω στη μητέρα μου ως δώρο. Δεν είχε ιδέα ότι ηχογραφούσα τον παππού και όταν το είδε ενθουσιάστηκε. Έτσι σκέφτηκα ότι και άλλες οικογένειες μπορούν να βιώσουν αυτή την εμπειρία και να θυμούνται για πάντα τα αγαπημένα τους πρόσωπα» εξηγεί ο Isaac για το πώς του ήρθε η ιδέα για τα «κουτιά μνήμης».

Ήδη έχει δημιουργήσει 10 κουτιά μνήμης για ασθενείς στον ξενώνα Marie Curie. «Μερικοί ασθενείς θέλουν να το χρησιμοποιήσουν για να αφήσουν κάποια οδηγία σχετικά με προσωπικά θέματα, ενώ άλλοι ήθελαν να το χρησιμοποιήσουν ως ευκαιρία να αφήσουν ένα ενθύμιο που μπορεί να το μοιραστεί η οικογένεια. Η ελπίδα μου για αυτό το έργο είναι ότι κάποια μέρα θα μπορούσε να εφαρμοστεί ως υπηρεσία σε γηροκομεία σε όλο τον κόσμο» καταλήγει ο Isaac Gibson.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook