Κουμ Καπί: Πρώτα ανάπλαση – μετά αυξήσεις τελών για τους καταστηματάρχες

κουμ-καπί-πρώτα-ανάπλαση-μετά-αυξήσε-1426384

Μέσα στο 2023 θα υπάρχει ανάδοχος για το μεγάλο έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου στο Κουμ Καπί που αναμένεται να ανταλλάξει συνολικά την εικόνα της περιοχής καθώς η μελέτη θα συμπεριλάβει και τους γύρω δρόμους.

«Στο ψυγείο» μέχρι την ολοκλήρωση του έργου της ανάπλασης του Κουμ Καπί μπαίνει η αύξηση των τελών για την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, με την δημοτική Αρχή να κάνει δεκτό το σχετικό αίτημα του συνόλου των καταστηματαρχών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. «Προϋπόθεση είναι αφενός η κοινή αποδοχή από μέρους σας ότι μετά την ολοκλήρωση του έργου θα υπάρξει πολύ μεγάλη αύξηση και αφετέρου η δέσμευση των επιχειρηματιών ότι θα υπάρξει αυστηρή τήρηση των όρων παραχώρησης και διασφάλιση της προσβασιμότητας των πολιτών στην περιοχή» τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, μιλώντας το μεσημέρι της Τρίτης σε εκπροσώπους των επιχειρηματιών.

Συγκεκριμένα, επταμελής αντιπροσωπεία επιχειρηματιών με συνοδεία δικηγόρου έφτασαν στις 3 το μεσημέρι στον Δήμο Χανίων, όπου ο Δήμαρχος τους δέχτηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, μαζί με τον πρόεδρο του δημοτικού λιμενικού ταμείου, Μανώλη Κοτσιφάκη και τους αντιδημάρχους Μιχάλη Τσουπάκη, Τάσο Αλόγλο και Γιάννη Νικηφοράκη.

Οι επιχειρηματίες παρέδωσαν στον Δήμαρχο ένα έγγραφο πλαίσιο με εννέα κατηγορίες αιτημάτων, το οποίο ο κ. Σημανδηράκης παρομοίωσε με «εξώδικο» σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με φόντο τις αυξήσεις στα τέλη.

Μετά από αναλυτική συζήτηση, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι θα αναθεωρηθεί η απόφαση για αυξήσεις και ότι στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο θα ψηφίσει για παραμονή των τελών σε επίπεδα τύπου 2019, πιθανόν στα 25 ευρώ ανά τμ.

Πάντως όπως αναφέρθηκε αυτή τη στιγμή στη Νέα Χώρα τα τέλη είναι στα 65 ευρώ/ τμ καθώς έχει ολοκληρωθεί η ανάπλαση ενώ εμπόδιο στον ευπρεπισμό του δημόσιου χώρου αποτελεί ακόμα και μέχρι σήμερα ο νόμος Κουρουμπλή που προστατεύει τις αυθαίρετες κατασκευές και δημιουργεί επιχειρήσεις δύο ταχυτήτων στις χερσαίες λιμενικές ζώνες της χώρας.

zarpanews.gr

 

One thought on “Κουμ Καπί: Πρώτα ανάπλαση – μετά αυξήσεις τελών για τους καταστηματάρχες

  1. Νομίζω κανείς απο αυτούς δεν εχει ιδέα τι εργο έχει βάλει στα σκαριά ο Δήμαρχος και οτι για να γίνει το Κουμ Καπι οπως θέλει θα πρεπει να κλείσουν τα μαγαζιά εκεί για αρκετό καιρό.Και μιας και τα εργα στην πολη μας γίνονται μονο Απριλιο Σεπτεμβιο γιατι η βροχη ενοχλει τα τεχνικά εργα σε αυτό το κομμάτι του πλανήτη καταλαβενεις τι εχει να γίνει.
    Αλλα οκ και έργα χωρίς ταλαιπωρία δεν γίνεται αρκεί να ειναι έργα που γίνονται σωστά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook