Κουλιεράκης: «Η ψήφος μου στο περιφερειακό συμβούλιο δεν θα είναι αυτονόητη, ειδικά όταν συγκρούεται με τα συμφέροντα των Χανίων»

κουλιεράκης-η-ψήφος-μου-στο-περιφερε-865924

Τα συμφέροντα των Χανίων είναι έτοιμος να προτάξει στο περιφερειακό συμβούλιο ο Λευτέρης Κουλιεράκης, εφόσον οι Χανιώτες τον εμπιστευθούν και τον στηρίξουν με την ψήφο τους στις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Ο συγγραφέας και οικονομολόγος θέλει να επιστρέψει στην αυτοδιοίκηση μετά από μία δεκαετία αποχής, και μιλώντας στο ραδιόφωνο του SUPER FM 89.6, εξηγεί γιατί επέλεξε να συμπαραταχθεί με τον Σταύρο Αρναουτάκη, αλλά και το όραμά του για την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Την συζήτηση μονοπώλησαν οι ανισορροπίες που καταγγέλλει η πλειονότητα των Χανιωτών όσον αφορά την αντιμετώπιση του νομού σε σχέση με την υπόλοιπη Κρήτη και ειδικά το Ηράκλειο:

«Όταν οι Χανιώτες θεωρούν οτι στα Χανιά δεν έχει γίνει έργο σε σχέση με το Ηράκλειο, αυτό δημιουργεί ένα πρόβλημα. Ακόμη κι αν έχει γίνει έργο και δεν έχει επικοινωνηθεί σωστά στον πολίτη, πάλι υπάρχει πρόβλημα. Νομίζω οτι έχει γίνει έργο, όμως το γενικότερο πρόβλημα ανήκει σε εμάς τους ίδιους. Όταν λέει ο Αρναουτάκης στα Χανιά, «πείτε μου ποια πρόταση έχετε φέρει και δεν την έχω εγκρίνει χρηματοδοτήσει», κάποιοι είχαν την ευθύνη, και αναφέρομαι στο περιφερειακό συμβούλιο.

Αυτό που αναφέρω ως συγκριτισμό είναι η Κρήτη να πορεύεται ενιαία. Αν υπάρχουν ανισορροπίες, σημαίνει οτι αυτό θα βουλιάξει από την εσωστρέφεια. Αν εκλεγώ εγώ στο περιφερειακό συμβούλιο, η ψήφος μου δεν θα είναι αυτονόητη, ειδικά όταν συγκρούεται με τη συνείδησή μου και τα συμφέροντα των Χανίων. Αυτά τα λέω και ιδιωτικώς και δημοσίως αυτά. Είναι σαφές οτι θα πάω ακόμα και κόντρα στον κ. Αρναουτάκη για τα συμφέροντα του νομού που εκπροσωπώ., Η ψήφος μου είναι στάση συνείδησης που θα αποκωδικοποιείται σε κάθε φάση, ψηφοφορία και διεκδίκηση ώστε να αποτυπώνεται η θέση μου υπέρ των συμφερόντων του νομού, πάντα σε πνεύμα συγκριτισμού.

Στα Χανιά θα πρέπει να σχεδιάσουμε και να ξέρουμε πως θέλουμε το νομό στα επόμενα δέκα χρόνια. Αν θεωρούμε οτι για τα πάντα φταίει το Ηράκλειο, κάτι δεν πάει καλά. Αν τα Χανιά παρουσιάζουν υστέρηση, αυτό θα είναι το ζητούμενο σε σχέση με μένα. «Μπάρμπα, δώσε και σε μένα», τέλος!.»

Ακόμη, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο κομματικό υπόβαθρο των δύο ανταγωνιστικών παρατάξεων στις περιφερειακές εκλογές:

«Οι παρατάξεις σηματοδοτούν συγκεκριμένα πράγματα. Το εγχείρημα του Περιφερειάρχη ήταν να επιστρατεύσει δυνάμεις από τον προοδευτικό χώρο. Η Νέα Δημοκρατία είναι συντηρητικό κόμμα. Προοδευτικά είναι αυτά που βρίσκονται στην αριστερά, όσον αφορά τον προσδιορισμό σε σχέση με τον ψηφοφόρο. Ο Αρναουτάκης έκανε ένα «στοίχημα» για το περιφερειακό συμβούλιο, αυτό θα κριθεί από τους πολίτες και νομίζω οτι θα πάμε καλά.

Εγώ πέχω 10 χρόνια από τα κοινά, για το δικό μου ταξίδι ζωής. Έγινε μια συζήτηση με τον κ. Αρναουτάκη, συναντηθήκαμε δυο τρεις φορές, είχα βέβαια και τις αντιρρήσεις μου σε μερικά θέματα που ετέθησαν. Εγώ προσμετρώ τον σφυγμό της κοινής γνώμης.

Από την πρώτη Κυριακή ο κ. Αρναουτάκης θέλει να δημιουργήσει συνθήκη πλειοψηφίας για να υπάρχει κυβερνησιμότητα, μιας και ο Κλεισθένης δημιουργεί προβλήματα αν κάποιος δεν μπορέσει να σχηματίσει αυτοδυναμία.»

Έδειξε αισιόδοξος για το μέλλον της Κρήτης, το οποίο θα είναι στο χέρι του περιφερειακού συμβουλίου:

«Μην δαιμονοποιούμε τα πάντα και ψάχνουμε αποδιοπομπαίο τράγο. Η θεομηνία που κατέστρεψε περιουσίες και σπίτια ανέδειξε την ανεπάρκεια των μέσων και του στελεχιακού δυναμικού στο νομό. Αυτή τη στιγμή είναι δεσμευμένα κονδύλια για προχειρότητες που υπάρχουν ως σήμερα.

Ο νομός χρειάζεται και στελεχιακό δυναμικό και μέσα που θα ενεργοποιηθούν άμεσα, αλλά κυρίως καθαρό στόχο. Το να λέει ο καθένας τα δικά του δεν είναι κακό. Καλό είναι όμως να υπάρχει μια συγκρότηση των διαφορετικών απόψεων, ώστε ο στόχος να είναι καθαρός στο περιφερειακό συμβούλιο.

Υπάρχουν υποδομές που καταρρέουν. Γνωρίζουμε οτι τα Χανιά θα πρέπει να αυξήσουν το βηματισμό τους. Την ευθύνη την έχει το περιφερειακό συμβούλιο, ο επόμενος δήμαρχος κάθε δήμου κλπ. Αυτό σημαίνει οτι θα πρέπει να συζητήσουμε. Εγώ ως φυσικό πρόσωπο, αφού απείχα, δεν έχω ευθύνη, όμως αναρωτιέμαι πως θα πορευθούμε την επόμενη ημέρα, Στην επόμενη θεομηνία θα έχουμε τα ίδια προβλήματα; Τα Χανιά να πάρουν το βηματισμό που πρέπει να πάρουν και να ακολουθήσουν τις υπόλοιπες περιοχές, διαφορετικά απλά θα… μουρμουρίζουμε.»

Έκλεισε μια μια προσωπική αναφορά:

«Το τελευταίο βιβλίο μου, οι «Άρριζοι», έχει μεταφραστεί στο εξωτερικό, έχει πάρει θετικές κριτικές και πάει καλά. Έχω ολοκληρώσει το τελευταίο μου βιβλίο που το Σεπτέμβριο θα πάρει το δρόμο του για να μπει στα βιβλιοπωλεία. Συνεχίζω να γράφω. Αυτό που κάνω είναι να παρατηρώ. Αυτό είναι η σημαντικότερη κατάθεση που περνάει μέσα από τη συγγραφή. Δεν ξέρω κατά πόσον είμαι συγγραφέας, είμαι αναγνώστης, παρατηρητής της ζωής.»

Εν όψει εκλογών, τόνισε οτι ο πολίτης θα πρέπει να ψηφίσει με συνείδηση, να βρει ποιος έχει την άποψη και το σθένος να σπάσει τις γραμμές των διάφορων παραγοντίσκων που μοιράζουν σταυρωμένα ψηφοδέλτια.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook