Κουκιανάκης: Ο κ. Καραγιαννάκης πρέπει να ζητήσει συγγνώμη και να μην παραπλανά τους Αποκορωνιώτες

κουκιανάκης-ο-κ-καραγιαννάκης-πρέπει-1502046

Ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, απαντά στον κ. Καραγιαννάκη Παντελή, ο οποίος σύμφωνα με τον ίδιο, τον κατηγόρησε ότι ψεύδεται και πρέπει να ζητήσει συγγνώμη επειδή ισχυρίστηκε ότι κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι καταψήφισαν πρόταση που αφορούσε σε ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος στον Βάμο και αναβάθμιση του Γυμνασίου Βάμου.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο δήμαρχος:

Προς αποκατάσταση της πάσης αλήθειας έχω να πω τα εξής:

1. Πράγματι το δημοτικό συμβούλιο με την υπ’αρίθμ.49/2022 απόφασή του ψήφισε ομόφωνα την τροποποίηση του προϋπολογισμού του Δήμου που αφορούσε μεταξύ άλλων τη “Μελέτη στατικής ενίσχυσης , λειτουργικής επέκτασης και ενεργειακής αναβάθμισης του Γυμνασίου Βάμου” και την “Μελέτη κατασκευής νέου Λυκείου στον Βάμο”.

2. Όταν όμως το θέμα επανήλθε στο δημοτικό συμβούλιο για να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση των έργων αυτών υπό τη μορφή της λήψης επενδυτικού δανείου συνολικού ποσού 500.000 ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ενταγμένου στο ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, η παράταξη του κ. Καραγιαννάκη το καταψήφισε. Ψήφισε, δηλαδή, την τροποποίηση του προϋπολογισμού, την τυπική προϋπόθεση για να προχωρήσει η διαδικασία των έργων όμως καταψήφισε την ουσιαστική προϋπόθεση περάτωσής των που είναι η χρηματοδότηση αυτών.

3. Επί του θέματος μάλιστα έγινε διεξοδική συζήτηση στον Δήμο και έγινε σαφές ότι όλοι οι Δήμοι της χώρας προχωρούν στην εκτέλεση των έργων τους μέσω αυτής της χρηματοδότησης, παρόλα αυτά όμως οι σύμβουλοι της παράταξης Καραγιαννάκη καταψήφισαν τη χρηματοδότηση των έργων.

Ευτυχώς εγκρίθηκε η χρηματοδότηση των έργων με τις ψήφους των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης και συμβούλων από την μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου Αποκορώνου, ειδάλλως εάν επικρατούσε η θέση της παράταξης κ. Καραγιαννάκη θα σταματούσε κάθε διαδικασία εκτέλεσης των έργων και θα αποτελούσαμε πανελλαδική πρωτοτυπία.

Link απόφασης θα βρείτε ΕΔΩ.

4. Το οξύμωρο είναι ότι η παράταξη του κ. Καραγιαννάκη υπερψήφισε σε άλλη συνεδρίαση του Δ.Σ. τη χρηματοδότηση των έργων ύδρευσης του Δήμου που έγινε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο (λήψη επενδυτικού δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων)

5. Δεν ψεύδομαι λοιπόν όταν ισχυρίζομαι ότι οι σύμβουλοι του κ. Καραγιαννάκη καταψήφισαν την εκτέλεση του έργου για ανέγερση νέου λυκείου στον Βάμο και μάλλον ο κ. Καραγιαννάκης πρέπει να ζητήσει συγνώμη από τους δημότες του Αποκόρωνα για τη στάση του ίδιου και τους συμβούλους της παράταξής του.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook