Κουκιά χλωρά γιαχνί με μάραθο

Τα χλωρά κουκιά είναι τώρα στην εποχή τους και μαζί τους φτιάχνουμε ένα εξαιρετικό λαδερό. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή κρύο και συνοδεύετε με τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί.

Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:20′ Χρόνος μαγειρέματος:50′ Έτοιμο σε:1:10′

της Ντίνας Νικολάου

Υλικά
100ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
1 μεγάλη μαραθόριζα, καθαρισμένη, σε πολύ λεπτές φέτες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κιλό κουκιά χλωρά, καθαρισμένα
1 κονσέρβα ντοματάκια με το χυμό τους, ψιλοκομμένα
1 κοφτή κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 φλιτζάνι μάραθο ψιλοκομμένο (χωρίς τα κοτσάνια)
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε τη μαραθόριζα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τα κουκιά. Τα ανακατεύετε καλά, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τα κομμένα ντοματάκια με το χυμό τους και τη ζάχαρη.

Προσθέτετε όσο νερό χρειάζεται ώστε μόλις που να καλύψει τα υλικά και το αφήνετε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά, μισοσκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε το φαγητό για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μείνει με το λαδάκι του.

Προσθέτετε το μάραθο, διορθώνετε το αλατοπίπερο αν χρειάζεται και μαγειρεύετε για 5-8 λεπτά επιπλέον.

olivemagazine.gr 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ