Κούγιας στο Zarpa Radio: Τα Χανιά στη Σούπερ Λιγκ – Έστησαν τον Πλατανιά με ΟΦΗ!

κούγιας-στο-zarpa-radio-τα-χανιά-στη-σούπερ-λιγκ-1117264

Δηλώσεις οι οποίες θα συζητηθούν παραχώρησε στο Zarpa Radio ο ιδιοκτήτης της Λάρισας, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος μίλησε με αφορμή την επιλογή που έκανε στο πρόσωπο του Γιάννη Τάτση για την θέση του προπονητή στην ομάδα του.

Ο γνωστός νομικός και ιδιοκτήτης της ΑΕΛ μίλησε για περισσότερο από μισή ώρα στο Zarpa Radio, κάνοντας μεγάλη αναφορά σε όλα τα ζητήματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Απ’ όλα όσα είπε, ξεχωρίζουν αυτά που επεσήμανε σχετικά με την ομάδα των Χανίων για την οποία εκτίμησε ότι έχει όλες τις δυνατότητες προκειμένου να διεκδικήσει την άνοδο στην Σούπερ Λιγκ, ενώ για τον Πλατανιά τόνισε ότι… στήθηκε στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ!

Παρακάτω ακολουθούν όλες οι δηλώσεις που παραχώρησε ο κ. Κούγιας.

Για τις εκλογές στην ΕΠΟ που θα πραγματοποιηθούν τελικά στις 29 Δεκεμβρίου: «Εσείς πιστεύετε ότι θα γίνουν εκλογές στην ΕΠΟ; Νομίζω ότι όπως αναβλήθηκαν οι προηγούμενες, θ’ αναβληθούν και αυτές. Εγώ βλέπω να γίνονται εκλογές όταν θα αρθούν τα μέτρα του locdown».

Για την απόδοση που είχαν η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ στα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια και αν περίμενε ειδικότερα αυτή τη βαριά ήττα της ΑΕΚ:

«Για την ΑΕΚ είχα μια επιφύλαξη γιατί είχαμε όλοι αποπροσανατολιστεί από τη νίκη της στην Ουκρανία, κανείς όμως δεν έλεγε ότι τότε η Ζόρια έπαιξε με εφηβική ομάδα λόγω των κρουσμάτων του κορονοϊού. Αν θυμάμαι καλά, ήταν 14 παίκτες, όλοι βασικοί, που δεν έπαιζαν. Χθες, έπαιξε με βασικούς η Ζόρια και είδαμε ότι η ΑΕΚ ήταν και πάλι βέβαια ανταγωνιστική, αλλά αυτή η εγκληματική συμπεριφορά του Σάκχοφ… Οι Ελληνες ποδοσφαιριστές ειδικά των ομάδων που έχουν μια εύνοια στο ελληνικό πρωτάθλημα, οι διαιτητές κάνουν πως δεν βλέπουν, γιατί υπάρχουν ποδοσφαιριστές όπου μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα μπορούν να παίξουν. Παλαιότερα ο Ανατολάκης, ο Μποτία, ο Μάτος, ο Βράνιες, αλλά και άλλοι ποδοσφαιριστές μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσαν να παίξουν με αυτούς τους διαιτητές που ανέχονται αυτά τα χτυπήματα. Στην Ευρώπη αυτά δεν τ’ ανέχονται και γι’ αυτό το λόγο είχαμε την αποβολή του Σάκχοφ η οποία ήταν καθοριστική. Από την άλλη μεριά, όλος ο οργανισμός της ΑΕΚ διαμαρτύρεται για τις επιλογές του Καρέρα. Εγώ αυτό που έχω να πω, είναι ότι όταν δεν παίζει ο Μάνταλος, η ΑΕΚ είναι μια άλλη ομάδα. Ο Μάνταλος όμως, όχι στη θέση του εξτρέμ ή του δεκαριού που τον βάζει ο Φαν ‘τ Σιπ στην εθνική ομάδα, σε αυτή τη θέση που τον έβαλε ο Καρέρα».

Για τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και το γεγονός ότι ενδεχομένως ευθύνονται αυτά που δεν ανεβαίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο στο ranking της UEFA:

«Το ranking της UEFA αφορά τις ομάδες. Η άποψή μου είναι πως μ’ εξαίρεση τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ όπου μέχρι και πριν από λίγες μέρες είχε τον Φερέιρα, οι υπόλοιπες ομάδες είτε δεν έχουν τη δυνατότητα να οργανωθούν, όπως είναι η δική μου ομάδα, όταν έχουμε 3 εκατομμύρια προϋπολογισμό και αυτά ελλειμματικό προϋπολογισμό και πρέπει ο ιδιοκτήτης να βάζει συνέχεια χρήματα και η απόσταση από την επόμενη ομάδα, που είναι ο Παναθηναϊκός και έχει 15 εκατομμύρια, είναι τεράστια, αυτό εγκαθιδρύει ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων. Δυστυχώς βλέπετε τον τρόπο που λειτουργούν οι διοικήσεις. Ο Παναθηναϊκός είναι μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου και μέχρι την ημέρα που έφυγε η οικογένεια Βαρδινογιάννη, νομίζω ότι ήταν η πρώτη ομάδα μαζί με τον Ολυμπιακό μέχρι τότε γιατί ο ΠΑΟΚ δεν είχε αξιόπιστο ιδιοκτήτη, η ΑΕΚ ήταν στα τάρταρα λόγω των συμπεριφορών των τότε ιδιοκτητών και της τραγικής διαχειρίσεως Νικολαΐδη, Κανελλοπουλέων κλπ. λόγω της άγνοιας τους όχι λόγω των χρημάτων που μπήκαν γιατί μπήκαν αρκετά χρήματα τότε. Φτάσαμε λοιπόν σ’ ένα σημείο να μην υπάρχει ανταγωνισμός στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να μην χρειάζεται να κάνουν επενδύσεις οι μεγάλες ομάδες. Αλλά, το κυριότερο να κάνουν επενδύσεις με γνώσεις. Χρήματα στον Παναθηναϊκό έχει βάλει και ο Αλαφούζος, αλλά όταν τη μια τα χρήματα τα διαχειρίζεται ένας Νταμπίζας, που αν τον αφήσεις στην Ομόνοια… θα χαθεί και δεν έχει καμία σχέση με το διεθνές ποδόσφαιρο, την άλλη τα διαχειρίζεται ένας Ρόκα που τον βρήκαμε στο Παραλίμνι, δεν ξέρω πού ήταν στην Κύπρο, το ίδιο και ο Ολυμπιακός παλαιότερα πριν οργανωθεί σε επίπεδο Καρεμπέ και των υπολοίπων. Ακόμα και η ΑΕΚ, τώρα αρχίζει να οργανώνεται με τον Ιβιτς, αλλά εκεί τα πράγματα είναι περιορισμένα λόγω της οικονομικής δυστοκίας, αφού έχουν δώσει τα λεφτά για το γήπεδο. Οταν βλέπεις ότι ο ΠΑΟΚ διώχνει τον Φερέιρα, ή φεύγει ο Φερέιρα και ουσιαστικά εύχεται να φύγει και δεν αντιδρά καθόλου για να γλιτώσει τα χρήματα του και φέρνει έναν προπονητή που δεν έχει δίπλωμα»…

Για το αν είναι ευθύνη του Πάμπλο Γκαρσία ότι έχασε ο ΠΑΟΚ το παιχνίδι στην Ολλανδία:

«Ναι, δεν το καταλαβαίνετε; Οταν βλέπετε μια ομάδα που παίζει συνεχώς απ’ τον άξονα και έχει βάλει στον άξονα τον Τσιγγάρα, δεν το καταλαβαίνετε; Ή άφησε τον ΠΑΟΚ χωρίς άλλο χαφ… Στο μοναδικό παιχνίδι που έπρεπε να παίξει ο Εσίτι, δεν τον έβαλε. Ο Εσίτι δεν μπορεί να παίξει στα 100 μέτρα, στα 50μ. που παίζει ο ΠΑΟΚ μετά το 0-2 είναι πρόβλημα του προπονητή. Εβαλε ένα νεαρό παιδί που για πρώτη φορά έπαιζε με την πρώτη ομάδα και τον έβαλε σε αυτό το παιχνίδι, νομίζω ότι καταλαβαίνετε αυτό τι σημαίνει… Από την άλλη πλευρά, όταν ένας ολόκληρος οργανισμός ΠΑΟΚ δεν έχει προνοήσει να έχει ένα αξιόπιστο αριστερό μπακ πίσω απ’ τον Γιαννούλη ή ένα αξιόπιστο δεξί μπακ πλέον και παίζει ο Λύρατζης… Ηταν χρυσή ευκαιρία φέτος για τον ΠΑΟΚ να παίξει στο Champions League γιατί έκανε φοβερές εμφανίσεις με την Μπενφίκα και χάνει μια πρόκριση από μια ομάδα την οποία διέλυσε εκτός έδρας, αφού στο μεταξύ πούλησε τους καλύτερους παίκτες, τον Ακπομ, τον Λημνιό και τον Πέλκα, άρα καταλαβαίνετε πώς αντιμετωπίζουν οι ελληνικές ομάδες το θέμα της Ευρώπης. Είναι θέμα διαχείρισης».

Για το πώς έγινε η επιλογή στη θέση του προπονητή στον Γιάννη Τάτση στη Λάρισα:

«Αφού εσείς έχετε διαπιστώσει ότι όντως είναι καλός προπονητής, λέτε εγώ να μην το έχω διαπιστώσει τόσα χρόνια; Οταν έχεις δική σου ποδοσφαιρική ομάδα και είναι μια ομάδα η οποία δεν έχει πίσω της έναν πολυεκατομμυριούχο ο οποίος να κάνει το κέφι του και να βάζει σε ένα τρύπιο κοφίνι συνέχεια λεφτά για ν’ αποκτήσει δημοσιότητα, αλλά έχει έναν ιδιοκτήτη ο οποίος γνωρίζει το ποδόσφαιρο, το αγαπά κι έχει μετρημένα χρήματα στη διάθεση του, καταλαβαίνετε πως για μένα είναι μονόδρομος το να βρίσκω αξιόλογους προπονητές, Ελληνες αν είναι δυνατόν γιατί με τους Ελληνες συνεννοήσε, με τους ξένους προπονητές δεν μπορείς να συνεννοηθείς. Σε βλέπουν καθαρά σαν μια μεταβατική περίοδος στην καριέρα τους εάν είναι νεαροί. Εάν είναι μεγάλης ηλικίας για να κολλήσουν τα τελευταία ένσημα, δεν έχουν την όρεξη αυτοί. Ψάχνεις λοιπόν ένα σαν κι εμένα ιδιοκτήτης, που αυτό το έχει κάνει μονίμως από τότε που είναι αποκλειστικός ιδιοκτήτης ομάδων. Για κοιτάξτε από την εποχή του ΠΑΣ Γιάννινα, ποιος έχει κάνει προπονητή τον Δημήτρη Σπανό; Κοιτάξτε, ποιος έκανε προπονητή τον Παπακώστα; Ποιος έκανε προπονητή τον Περικλή Αμανατίδη; Αν δε ζήσεις έναν προπονητή δεν μπορείς να τον αποθεώσεις, ούτε να τον απορρίψεις. Σε προηγούμενες ομάδες μου έχω κάνει προπονητές στην Σούπερ Λιγκ, Β’ Εθνικής. Ηξερε κανείς τον Ηλία Φυντάνη, που τον είχα στην Παναχαϊκή και πήρε πρωτάθλημα; Ηξερε κανείς τον Σωτήρη Αντωνίου, που τον έκανα προπονητή στην Παναχαϊκή και τον έκανα και προπονητή Α’ Εθνικής και παραλίγο να παίξει τελικό Κυπέλλου Ελλάδος αν δεν έβαζε αυτό το απίθανο γκολ στο 97’ ο Χριστοδουλόπουλος; Το ίδιο τώρα, όλοι διερωτώνται γιατί έχρισα προπονητή της ΑΕΛ τον Γιάννη Τάτση.

Καταρχήν τον Τάτση να πω ότι εγώ τον ήξερα ως ποδοσφαιριστή μου όταν σε αυτόν οικοδόμησα όλη την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα, όταν αγόρασα τότε τον ΠΑΣ στην Δ’ Εθνική ουσιαστικά και μ’ ένα νομικό τρικ πήγε αυτομάτως στην Γ’ Εθνική γιατί με δική μου επιλογή τότε έγινε το ΤΑΠ, το Τμήμα Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και πέρασε από την ελληνική κυβέρνηση επί εποχής υφυπουργού Αθλητισμού, Ορφανού για να σωθούν ιστορικές ομάδες που είχαν υποβιβαστεί λόγω χρεών. Αυτά ήταν δική μου ιδέα και έγινε νόμος του κράτους με πολύ μεγάλη πάλη στη Βουλή. Τον είχα ποδοσφαιριστή μέχρι τότε που έδωσα τα Γιάννενα στον Χριστοβασίλη, πήγε τότε σε ηλικία 35 ετών όπου του έλεγα να γίνει τεχνικός διευθυντής ή να γίνει βοηθός προπονητή, αλλά αυτός ήθελε να παίξει ακόμη ποδόσφαιρο και πήγε στην Καβάλα 3 χρόνια και την ανέβασε στην Α’ Εθνική από τα τοπικά. Ακολούθως παρακολουθούσα την καριέρα του ως προπονητή της Κ19 του ΠΑΣ Γιάννινα η οποία έβγαλε μια πολύ μεγάλη φουρνιά ποδοσφαιριστών. Μετά τον είδα ως βοηθό προπονητή του Πετράκη στα Χανιά, αλλά ήξερα ότι αυτός ήταν ο ιθύνων νους της καλής πορείας του Πετράκη γιατί συγκέντρωνα πληροφορίες και συγχρόνως όταν ανέλαβε τον Πλατανιά ως προπονητής και έβλεπα με πόση ταχύτητα μια ομάδα που ήταν διαλυμένη, την έκανε ξαφνικά ομάδα πρωταθλητισμού μ’ ένα μπάτζετ μηδαμινό, αλλά και πώς πρωταγωνίστησε και τι έγινε για να μην ανέβει ο Πλατανιάς στην Α’ Εθνική και να παραμείνει ο ΟΦΗ… Τον είχα πάντα στο πίσω μέρος στο μυαλό μου».

Για το τι έγινε και δεν ανέβηκε ο Πλατανιάς αντί του ΟΦΗ στην Α’ Εθνική:

«Γιατί τον έστησε ο Κομίνης! Ο Πλατανιάς εκείνη την ημέρα ήταν μια κλάση καλύτερος απ’ τον ΟΦΗ. Καθόλου προσχήματα δεν κράτησε ο Κομίνης, μετρήστε πόσα φάουλ έδωσε υπέρ του ΟΦΗ και πόσα για τον Πλατανιά. Ο στημένος διαιτητής αν και έδωσε στον ΟΦΗ ένα χοντροκομμένο πέναλτι που δεν υπάρχει, είναι αυτός που προσέχει πού δείχνει κίτρινες κάρτες σε ποδοσφαιριστές…».

Για το ποιος ήταν αυτός που έστησε τον Πλατανιά:

«Αυτός που διατηρούσε τον Κομίνη τόσα χρόνια στο προσκήνιο. Μιλάμε τώρα για κάποιους διαιτητές που έκαναν καριέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο χωρίς να πρέπει να σφυρίζουν σε τοπικά πρωταθλήματα. Τους έπαιρναν από τα τοπικά και τους έκαναν με συνοπτικές διαδικασίες διαιτητές Α’ Εθνικής και τους διατηρούσαν αντί να τους διώχνουν την άλλη μέρα! Αυτά από το 1996 είναι πια καθεστώς, αυτό το παρασκήνιο που διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και ουσιαστικά καταστρέφει ομάδες και ομάδες-σφραγίδες τις απογειώνει. Πολλές φορές όμως ευνοεί και γνωστές ομάδες. Ο τερματοφύλακας του Πλατανιά αυτό το κωμικό γκολ που τρώει στο τέλος είναι προκλητικό να το φας. Το φάουλ, το στημένο του Ναμπί… Δεν τρώγεται αυτό το γκολ, σε μηδέν γωνία… Δεν ξέρω αν το έκανε επίτηδες ή είναι ανίκανος τερματοφύλακας, αλλά δεν το είδατε; Δεν είμαι εγώ ιδιοκτήτης του Πλατανιά».

Για το λόγο που βάλει συχνά εναντίον του Πλατανιά:

«Δεν τα βάζω με τον Πλατανιά, εγώ είμαι δίκαιος άνθρωπος. Αναδεικνύω πάντοτε αυτό που γίνεται για να προστατέψω τις ομάδες μου. Εγώ τον Πλατανιά που από το τοπικό πρωτάθλημα όπως και ο Εργοτέλης παλαιότερα χωρίς οπαδούς και χωρίς γήπεδο έφτασε να παίζει στη Σούπερ Λιγκ και να είναι και αναπόσπαστο κομμάτι στη Σούπερ Λιγκ, τον έζησα στο πετσί μου όταν είχα την Παναχαϊκή. Τον έζησα στο απόλυτο πετσί μου! Δηλαδή, όποιος θυμάται τα μπαράζ εκείνης της χρονιάς, αλλά όποιος είχε ζήσει και τον Πλατανιά τα προηγούμενα χρόνια γιατί ήταν μπροστά μου από την Γ’ Εθνική… Ποιος έστηνε την Παναχαϊκή; Η… Μαρία η Πενταγιώτισσα; Δεν θυμάστε τα τηλέφωνα του Στέλιου Βαρουξάκη που έλεγε σε κάποιον ευχαριστώ πολύ για όλα; Ή τις συνομιλίες που γινόντουσαν τότε για το ποιοι διαιτητές θα μπουν εις βάρος της Παναχαϊκής; Επειδή έχω τη δικογραφία του Koriopolis ξέρω τις συνομιλίες. Oταν όμως είδα την αδικία εις βάρος του Πλατανιά, την ανέδειξα, μόνο εγώ την ανέδειξα τότε».

Για το πώς βλέπει τα Χανιά:

«Εχω γνωρίσει τον Αντώνη Ροκάκη σε ανύποπτο χρόνο την χρονιά που είχε τον Κισσαμικό και αγωνιζόταν με αντίπαλο τους Τράχωνες τότε. Θυμάμαι που τον είχα δει στο γήπεδο και γνωριστήκαμε, είχα πάει να δω, ναι, τον Καρβουνιάρη και μάλιστα τον απέκτησα τότε κιόλας. Τότε θυμάμαι, είχα ρωτήσει τον Ροκάκη με τι ασχολείται γιατί μου είχε κάνει εντύπωση πώς χρηματοδοτεί μια ομάδα. Από τότε παρακολουθούσα όμως κι άλλα παιχνίδια του Κισσαμικού, όπως ένα παιχνίδι στην Τριγλία που είναι κοντά στο σπίτι μου. Ο Ροκάκης είναι επαρκής οικονομικά με τη δουλειά που κάνει, έχουμε γνωριστεί από τότε και τον συναντώ πολλές φορές και στην Αράχοβα που έρχεται με τη σύζυγό του. Τα Χανιά είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ομάδα και ειδικά τώρα που έγιναν Χανιά. Είναι άλλο να είσαι τα Χανιά κι άλλο ο Κισσαμικός, χωρίς να θέλω να προσβάλω τον Πλατανιά. Με τέτοιο όμορφο γήπεδο που έχει γίνει πια με αφορμή την άνοδο τότε του Πλατανιά… Εάν προσέφερε κάτι ο Πλατανιάς στο ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν ότι υποχρέωσε τότε τον παλιό δήμαρχο και παλιό υπουργό του ΠΑΣΟΚ, τον Μανώλη Σκουλάκη, να κάνει πολύ γρήγορα το γήπεδο. Ο Πλατανιάς βρώμισε το ελληνικό ποδόσφαιρο! Το έχω ζήσει στο πετσί μου κι ας μη συμφωνείτε. Το πώς ανέβηκε ο Πλατανιάς και τι έκανε ο Πλατανιάς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ναι, είναι μεγάλη πρόοδος για το ελληνικό ποδόσφαιρο ο Πλατανιάς, ο οποίος δε γεμίζει ούτε λεωφορείο οι οπαδοί του! Μόνο βρίζουν χυδαία τον οποιονδήποτε ιδιοκτήτη χωρίς να σέβονται τίποτα. Τότε που ήμασταν στην Β’ Εθνική μας ανάγκαζε να παίζουμε ομάδες σαν την Παναχαϊκή σ’ ένα γήπεδο με άμμο και με κάτι αποδυτήρια που ήταν από λυόμενα και αυτό είναι πρόοδος για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για την καθυστέρηση στην έναρξη των πρωταθλημάτων της Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ:

«Ποια… Σούπερ Λιγκ 2 τώρα; Αυτό είναι ένα δημιούργημα έκτρωμα του πρώην υφυπουργού Αθλητισμού, του Βασιλειάδη. Ποιες ομάδες; Μακάρι να ήταν ομάδες σαν τα Χανιά, σαν το Λεβαδειακό, τον Καραϊσκάκη. Να ήταν ομάδες που έχουν ιδιοκτήτη πραγματικό, που έχουν μια υποδομή. Προσωπικά πιστεύω ότι πριν απ’ το Γενάρη και με προϋποθέσεις δεν πρόκειται ν’ αρχίσει το πρωτάθλημα! Οταν βλέπετε ότι δεν έχει ιδιοκτήτη η Δόξα Δράμας, δεν έχει ιδιοκτήτη η Παναχαϊκή. Αυτόν τον Μπάρλο τον ξέρω… Μετέφερε τα χώματα, η επιχείρηση του από την ανακατασκευή του γηπέδου που έκανα τότε στην Πάτρα. Δεν ξέρω εάν το παιδί μπορεί να σηκώσει στην πλάτη του την Παναχαϊκή, μια τόσο μεγάλη ομάδα. Από την άλλη πλευρά, ποιες είναι οι υπόλοιπες ομάδες; Ο Απόλλων Λάρισας; Αν εξαιρέσεις τον Λεβαδειακό που υποτίθεται ότι ο Κομπότης έχει φύγει αλλά είναι πάντοτε εκεί, τα Χανιά, ποιον άλλον βλέπετε εσείς ως ομάδα με οργάνωση και πραγματικό ιδιοκτήτη; Στην Ξάνθη δεν ξέρουμε ακριβώς τι συμβαίνει εκεί, δε γνωρίζω τι έγινε, δεν ξέρω ποιοι είναι. Βλέπω ότι κουμάντο κάνει ένας Τσετινές που τον ξέρω σαν μάνατζερ και δε βλέπω τίποτε άλλο, δεν ξέρω κάτι άλλο. Ενας Μπιλ Πάπας που δεν έχει έρθει ποτέ στην Ελλάδα και κάνουν κουμάντο δύο από την Θεσσαλονίκη που έχουν το 1% των μετοχών! Ο Εργοτέλης; Ποιος… Εργοτέλης τώρα! Αυτό είναι το προηγούμενο έκτρωμα του ελληνικού ποδοσφαίρου! Με τον Τζώρτζογλου τότε, με τα φρουτάκια και την κουμπαριά του Γκαγκάτση! Εύχομαι πραγματικά στα Χανιά ν’ ανέβουν στη Σούπερ Λιγκ. Η Κρήτη είναι πολύ μεγάλη και μπορεί να έχει δύο ομάδες. Τα Χανιά έχουν όλη την υποδομή».

Για την πρόταση της ΕΠΣΗ για πρόεδρο στην ΕΠΟ κοινής αποδοχής:

«Δεν έχει δυνατότητα καμία η ΕΠΟ να κάνει τίποτα, σας το λέω ευθέως. Μόνο η ολιστική μελέτη μπορεί να σώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εάν αυτό εφαρμοστεί 5 χρόνια θα τελειώσουμε με αυτούς τους προέδρους που θέλουν να σώσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο χωρίς ακόμα να μπορούν να σώσουν το σπίτι και την επιχείρηση τους. Αν τους ρωτήσεις τι δουλειά κάνουν οι περισσότεροι από αυτούς και δεν αναφέρομαι στο Τζώρτζογλου, αλλά σε προέδρους των Ενώσεων… Ποιοι απ’ αυτούς μπορούν να λύσουν τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου; Πείτε μου έναν, που θα μπορούσε να είναι πρόεδρος κοινής αποδοχής. Λένε ότι ο Ψαρόπουλος είναι άνθρωπος αξιόλογος, θυμάμαι όμως ότι είναι ταυτισμένος με τον Παπουτσέλη και με τον Κουκουλά… Υπάρχουν παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές να κάνουν κάτι; Οπου ανακατεύτηκαν παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές σε ομάδες τις έστειλαν στα βάραθρα! Καταρχήν, η ολιστική μελέτη μιλά για έναν CEO.

Οταν λοιπόν εμείς σαν επαγγελματικό ποδόσφαιρο δίνουμε 11 εκατομμύρια ευρώ στην ΕΠΟ, πώς είναι δυνατόν να τα διαχειριστεί ο Βακάλης ή ο Θωμαΐδης που έχει μια καφετέρια στο Αιγάλεω ή ο Βακάλης που είναι υπάλληλος σ’ ένα χρωματοπωλείο στη Σάμο; Η ολιστική μελέτη είναι σωστή, το διοικητικό και οικονομικό κομμάτι θα πρέπει να το δει και να το διαχειριστεί ο CΕO, που θα έχει επάρκεια γνώσεων για να μπορεί να φέρει και έσοδα στην ΕΠΟ. Από την άλλη μεριά, από τη στιγμή που λύνεται το τεράστιο πρόβλημα γιατί φέτος πράγματι έχουμε την καλύτερη διαιτησία των τελευταίων ετών με τον Κλάτενμπεργκ ανεξαρτήτως αν διαμαρτύρονται κάποιες ομάδες γιατί θέλουν να διαμαρτύρονται ενώ είναι μεγάλες ευνοημένες του παλιού καθεστώτος. Ολοι το Θωμά έχουν προμετωπίδα! Τον είχε ο Κόκκαλης 100 χρόνια, για ένα διάστημα τους συνεργάτες του Θωμά τους είχε ο Μαρινάκης, τώρα έχει πάρει τον Θωμά και τον Γιάννη Παπαδόπουλο ο Μελισσανίδης και προηγουμένως ο ΠΑΟΚ και αυτοί, όλοι, την ίδια συλλογιστική έχουν!

Με το παρασκήνιο προσπαθούν να επικρατήσουν. Γι’ αυτό σας είπα ότι είναι πολύ σωστή η ολιστική μελέτη, είναι πολύ σωστό αυτό που έγινε με τους διαιτητές, βλέπω στον Κλάτενμπεργκ έναν άνθρωπο ο οποίος βγαίνει στο προσκήνιο. Βλέπουμε μια διαιτησία, που είναι η καλύτερη των τελευταίων ετών, εάν βελτιωθεί λίγο και το θέμα του VAR γιατί και εκεί έχουμε προβλήματα, είμαι βέβαιος ότι διαιτητικά τουλάχιστον θα υπάρχει μια αξιοκρατία. Θα πρέπει να γίνει κι αυτό, να επιλέγονται αθλητικοί δικαστές απευθείας απ’ τον Αρειο Πάγο και τη διοίκηση της δικαιοσύνης και όχι από την ΕΠΟ. Είδατε ότι κλήθηκαν πρόεδροι της ΕΠΟ να επιλέξουν εφέτες και προέδρους εφετών και ξαφνικά είδαμε τέσσερις εφέτες και προέδρους εφετών να παίρνουν 50 ψήφους και οι άλλοι να παίρνουν 8! Και να μοιράζουν τις ψήφους ο Γιάννης Παπαδόπουλος, τα ψηφοδέλτια, τους προέδρους των Ενώσεων… Κατά σύμπτωση όσους προέδρους θα ψηφίσουν το νέο πρόεδρο, αυτοί ψήφισαν τους συγκεκριμένους δικαστές! Αυτό είναι υποτίμηση για τη δικαιοσύνη και δημιουργεί πάρα πολλά ερωτηματικά».

Για το αν δεν βλέπει σέντρα πριν το Γενάρη στην Σούπερ Λιγκ 2 και πώς χαρακτηρίζει την δήλωση του κ. Σύψα «για τα πανηγύρια»:

«Τι έγγραφο έχει αποσταλεί, ξέρετε τι έχει αποσταλεί; Ο κ. Σύψας είναι σοβαρός άνθρωπος. Εχετε δει ποιος διοικεί τη Σούπερ Λιγκ 2; Τον συμπαθώ πάρα πολύ εγώ τον Λεουτσάκο, παίζαμε μπάλα κιόλας μαζί με τον Αναστόπουλο και τους υπόλοιπους δύο φορές την εβδομάδα στα γηπεδάκια που είχε. Είναι πολύ ωραίο να τον έχεις φίλο σου τον Λεουτσάκο, να τον κάνεις παρέα. Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος, ο οποίος δεν έχει διοικήσει ποτέ, έστω ερασιτεχνικό σωματείο και που ήταν υπάλληλος του ιδιοκτήτη του Μαυρίκου στον Αχαρναϊκό, να είναι η προμετωπίδα της Σούπερ Λιγκ 2;

Και να είναι αντιπρόεδρος ο άλλος υπάλληλος στον Αχαρναϊκό του Μαυρίκου; Ο Μαυρίκος ήταν αυτός που απήγαγαν, αν θυμάσαι, ο επιχειρηματίας που είχε τον Αχαρναϊκό. Και ο τρίτος να είναι ένας Γιαννόπουλος, που όταν είχαμε τον Ηρακλή εμείς με τον μακαρίτη τον Θεοδωρίδη, ήταν ένα παιδί που είχαμε για να μπορεί στην Αθήνα να τρέχει τα χαρτιά… Να είναι αυτό το προεδρείο στην Σούπερ Λιγκ 2; Και να μπορεί να πιστεύετε ότι έστω ένας απ’ αυτούς να προκαλέσει συζήτηση σε μια επιτροπή; Ή να συζητήσει με τους κυβερνώντες; Είναι δυνατόν; Ναι, η προσωπική μου κρίση είναι ότι δε λαμβάνεται υπόψη καθόλου σοβαρά ο κ. Λεουτσάκος».

Για το ποια ομάδα είναι περισσότερο στην καρδιά του από αυτές που έχει περάσει στη ζωή του: «Εχεις μια ομάδα όταν είσαι ο ιδιοκτήτης μιας ομάδας… Ολοι γνωρίζουν τι έγινε με αυτή την μεγάλη ομάδα που φτιάξαμε τότε με τον Ηρακλή και όπου ο Πέτρος Θεοδωρίδης ήταν η κεφαλή της ομάδας στην Θεσσαλονίκη και εγώ ήμουν το κεφάλι της στην Αθήνα και δεν τολμούσε κάνεις να την πειράξει και κάθε χρόνο διεκδικούσε πρωτάθλημα και έξοδο στην Ευρώπη. Μόλις μας εξανάγκασαν να πουλήσουμε τα ποσοστά μας τότε γιατί είχαν πάει στον ΠΑΟΚ ο Μπατατούδης με τα χρήματα του χρηματιστηρίου, ο Κοντομηνάς, ένας από τους μεγαλύτερους απατεώνες επιχειρηματίες που πέρασαν από το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Ο Κοντομηνάς δεν ήρθε στο ελληνικό ποδόσφαιρο για να μείνει, ήρθε για να παραπλανήσει τότε, αγοράζοντας τις μετοχές στο χρηματιστήριο και επειδή είχε και ανοικτά μέτωπα με την δικαιοσύνη να έχει μια μεγάλη ομάδα πίσω του, όπως έκαναν και πολλοί άλλοι επιχειρηματίες, με πρώτο τον Κοσκωτά για ν’ αντιμετωπίσει τις παρανομίες! Ο Μπατατούδης τον υποχρέωσαν να το κάνει οι πολιτευτές και υπουργοί της Βορείου Ελλάδος τότε γιατί είχε βγάλει πολλά χρήματα επί ΠΑΣΟΚ και ο Μυτιληναίος αγόρασε τον Ηρακλή γιατί ήθελε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Ολοι αυτοί τις κατέστρεψαν τις ομάδες, πτώχευσαν! Τότε λοιπόν ήθελε να πάρει τον Ηρακλή ο Μυτιληναίος, μια ομάδα νοικοκυρεμένη χωρίς χρέη, με τεράστιους παίκτες. Πουλήσαμε τότε και οι δύο μαζί, 1 δις 200 εκατομμύρια δρχ. τον Ηρακλή. Μας έβριζαν γιατί δεν περνάμε τότε το πρωτάθλημα με τον Ηρακλή! Την επόμενη μέρα ενώ είχε δώσει αυτά τα χρήματα για ν’ αγοράσει τον Ηρακλή, σε λίγο χρονικό διάστημα, σε δύο μήνες, πούλησε τον Κωνσταντίνου 2,5 δις στον Παναθηναϊκό, πούλησε τον Κυριαζή 1 δις, σύνολο 3,5 δις. Πούλησε και τον Ταυλαρίδη 1 δις 200, τους δικούς μας παίκτες, όπου εμείς δεν τους πουλούσαμε και πήρε 4,5 δις και τον αποθέωναν! Αυτό είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και χρέωσε μετά τον Ηρακλή όταν έφυγε και τον φόρτωσε στο Ρέμο. Εκείνος ο Ηρακλής λοιπόν, ήταν μια ομάδα πραγματικά να την ερωτευτείς.

Κι εμείς έτσι που τη διοικούσαμε, την απολαμβάναμε και ας ήμασταν κόντρα στο μεγαθήριο που λεγόταν οικογένεια Βαρδινογιάννη, κόντρα στον Κοσκωτά, ή στο Μελισσανίδη και στον οποιονδήποτε ισχυρό ήταν τότε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό όμως που έζησα και στα Γιάννενα από την αγάπη του κόσμου, από το ότι είναι η ιδιαιτέρα μου πατρίδα, επίσης ήταν μια πολύ υπέροχη περίοδος για μένα… Αναγκάστηκα να φύγω λόγω προσωπικών προβλημάτων. Η χειρότερη περίοδος στη ζωή μου στο ποδόσφαιρο ήταν η Πάτρα, μια Πάτρα που μόνο με βρωμιά μπορούσαν να σ’ αγαπήσουν. Πραγματικά έζησα 7 χρόνια πολύ άσχημα, όπου όμως είχα απέναντί μου όλο το κύκλωμα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εζησα τη βρωμιά του Πλατανιά, τη βρωμιά της Βέροιας, τη βρωμιά του Πανθρακικού. Οταν σου δίνεται η τύχη να γίνεις ιδιοκτήτης της Λάρισας, μια ομάδα που έχει πάρει ένα πρωτάθλημα και δύο κύπελλα τα ξεχνάς όλα τ’ άλλα. Είμαι ευτυχισμένος στη Λάρισα, την χτίζω βήμα-βήμα, έχω ένα από τα καλύτερα προπονητικά κέντρα που το αναβαθμίζω ακραία αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Θα δείτε στο διαδίκτυο σ’ ένα μήνα τι θα έχει γίνει… Αναβάθμισα το Αλκαζάρ και ουσιαστικά είναι το δικό μου γήπεδο για τα επόμενα 10 χρόνια και θα δείτε τους επόμενους μήνες τι θα γίνει με το μουσείο και με διάφορα άλλα πράγματα. Απολαμβάνω πραγματικά το ποδόσφαιρο στη Λάρισα».

zarpanews.gr

One thought on “Κούγιας στο Zarpa Radio: Τα Χανιά στη Σούπερ Λιγκ – Έστησαν τον Πλατανιά με ΟΦΗ!

  1. Πλακα πλακα ρε Κουγια… Τι σφαξιμο ειχες φαει τοτε στο Μαλεμε στα πλευ οφ!! Εφυγε μετακ ο Βαρουξης και χαλασαν οι σχεσεις με τον Ολυμπιακο και παει ο Πλατανιας..Στα ταρταρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook