Κοτόπουλο στον φούρνο με κόκκινο κρασί, ντοματίνια και ελιές

κοτόπουλο-στον-φούρνο-με-κόκκινο-κρασ-1470048

Ετοιμάζουμε λαχταριστά μπουτάκια κοτόπουλου και τα ψήνουμε στον φούρνο με κόκκινο κρασί, ελιές και ντοματίνια. Σερβίρουμε με ρύζι ή ζυμαρικά για ένα ξεχωριστό καθημερινό γεύμα.

του Γιώργου Δημητρακόπουλου

Έτοιμο σε 1′ 10»

Υλικά

8 μπουτάκια κοτόπουλου

3 κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε χοντρές φέτες

150 γρ. ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι

500 γρ. ντοματίνια

2 πιπεριές κόκκινες, σε λωρίδες

4 σκελίδες σκόρδο, σπασμένες, καθαρισμένες

1 κουτ.γλυκού κύμινο σκόνη

1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορους

4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

1 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι

250 ml κόκκινο ξηρό κρασί

1 μικρή χούφτα μαϊντανό

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Ρίχνουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου μαζί με τα κρεμμύδια, τις ελιές, τα ντοματίνια και τις πιπεριές σε ένα μεγάλο μπολ. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού. Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά.

Αδειάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μέτριο ταψί. Ρίχνουμε μέσα τις σκελίδες σκόρδου, το θυμάρι, το κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε για 40 λεπτά, γυρίζοντας το κοτόπουλο και από την άλλη πλευρά στα πρώτα 20΄.

Ξεφουρνίζουμε το φαγητό, το αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά, το πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε αν θέλουμε με κριθαράκι ή λιγκουίνι.

olivemagazine.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook