Κοτόπουλο μπούτι με τραχανά και μαύρες ελιές
Ένα απλό αλλά νόστιμο πιάτο, που μπορούμε να ετοιμάσουμε πολύ εύκολα και γρήγορα.
Υλικά
- 600 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
- 60 ml ε. π. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 φύλλο δάφνη
- 200 γρ. τραχανά ξινό
- 150 ml λευκό ξηρό κρασί
- 1.200 ml νερό ή ζωμό κότας ή λαχανικών
- 1 λεμόνι, το ξύσμα
- 12 μαύρες ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
- 4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 60 γρ. ανθότυρο ξηρό
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι
Διαδικασία
- Σε κατσαρόλα βαθιά με το μισό ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη και τον τραχανά για 1΄.
- Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε τον τραχανά για 20΄ σε μέτρια φωτιά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λεμόνι, το ξύσμα, τις ελιές, το φρέσκο θυμάρι και 30 ml ελαιόλαδο.
- Ταυτόχρονα σοτάρουμε τα φιλέτα κοτόπουλο σε άλλο σκεύος που έχουμε μαρινάρει σε αλάτι, ελαιόλαδο και πάπρικα γλυκιά και ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
- Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα τον τραχανά και τρίβουμε από πάνω τον ανθότυρο, προσθέτουμε το κοτόπουλο και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
olivermagazine.gr