Κοτόπουλο μπούτι με τραχανά και μαύρες ελιές

Ένα απλό αλλά νόστιμο πιάτο, που μπορούμε να ετοιμάσουμε πολύ εύκολα και γρήγορα.

Υλικά

  • 600 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
  • 60 ml ε. π. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 200 γρ. τραχανά ξινό
  • 150 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1.200 ml νερό ή ζωμό κότας ή λαχανικών
  • 1 λεμόνι, το ξύσμα
  • 12 μαύρες ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • 4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 60 γρ. ανθότυρο ξηρό
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι

Διαδικασία

  • Σε κατσαρόλα βαθιά με το μισό ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη και τον τραχανά για 1΄.
  • Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε τον τραχανά για 20΄ σε μέτρια φωτιά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λεμόνι, το ξύσμα, τις ελιές, το φρέσκο θυμάρι και 30 ml ελαιόλαδο.
  • Ταυτόχρονα σοτάρουμε τα φιλέτα κοτόπουλο σε άλλο σκεύος που έχουμε μαρινάρει σε αλάτι, ελαιόλαδο και πάπρικα γλυκιά και ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  • Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα τον τραχανά και τρίβουμε από πάνω τον ανθότυρο, προσθέτουμε το κοτόπουλο και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.

olivermagazine.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΟι αθλητικές τηλεοπτικές μεταδόσεις της Τετάρτης 27 Ιουλίου
Επόμενο άρθροΑυτή η μέθοδος θα αλλάξει τον τρόπο που στεγνώνετε τα πιάτα σας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ