Κοτόπουλο μπούτι με τραχανά και μαύρες ελιές

κοτόπουλο-μπούτι-με-τραχανά-και-μαύρε-1494114

Ένα απλό αλλά νόστιμο πιάτο, που μπορούμε να ετοιμάσουμε πολύ εύκολα και γρήγορα.

Υλικά

  • 600 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
  • 60 ml ε. π. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 200 γρ. τραχανά ξινό
  • 150 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1.200 ml νερό ή ζωμό κότας ή λαχανικών
  • 1 λεμόνι, το ξύσμα
  • 12 μαύρες ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • 4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 60 γρ. ανθότυρο ξηρό
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι

Διαδικασία

  • Σε κατσαρόλα βαθιά με το μισό ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη και τον τραχανά για 1΄.
  • Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε τον τραχανά για 20΄ σε μέτρια φωτιά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λεμόνι, το ξύσμα, τις ελιές, το φρέσκο θυμάρι και 30 ml ελαιόλαδο.
  • Ταυτόχρονα σοτάρουμε τα φιλέτα κοτόπουλο σε άλλο σκεύος που έχουμε μαρινάρει σε αλάτι, ελαιόλαδο και πάπρικα γλυκιά και ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  • Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα τον τραχανά και τρίβουμε από πάνω τον ανθότυρο, προσθέτουμε το κοτόπουλο και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.

olivermagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook