Κοτόπουλο με σάλτσα λευκού κρασιού

κοτόπουλο-με-σάλτσα-λευκού-κρασιού-1322712

Υπέροχη συνταγή για να καταπλήξετε τους πάντες

Υλικά

1 κιλό μπουτάκια κοτόπουλου

2 κ. γλ. ελαιόλαδο

3/4 κ. γλ. αλάτι

2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2/3 φλ. τσαγιού λευκό κρασί

1/4 κ. γλ. ξερό δεντρολίβανο

3 κ. σ. ξινή κρέμα χαμηλών λιπαρών

1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου

Ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε στο ελαιόλαδο για 6- 8 λεπτά και από τις δύο πλευρές.

Μεταφέρετε σε ταψί και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο. Ψήστε στους 220 βαθμούς για 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε τα κρεμμύδια και σοτάρετε για 2 λεπτά. Προσθέστε το λευκό κρασί, το δεντρολίβανο και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Αφήστε να σιγοβράσει για 2 λεπτά, προσθέστε την ξινή κρέμα και το ζωμό κοτόπουλου και ανακατέψτε.

Σερβίρετε το κοτόπουλο με σάλτσα και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook