Κωστής Χατζηδάκης: Οι διάλογοι και τα SMS που έπιασαν οι «κοριοί» της ΕΥΠ

κωστής-χατζηδάκης-οι-διάλογοι-και-τα-sms-1585359

Νέες αποκαλύψεις ήρθαν στο φως, την Κυριακή (11/12), όσον αφορά στις υποκλοπές αφού δημοσιοποιούνται διάλογοι και SMS του νυν υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, κατά το διάστημα που ήταν υπουργός Ενέργειας και παρακολουθείτο από την ΕΥΠ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Documento», ο Κωστής Χατζηδάκης παρακολουθείτο από την ΕΥΠ από τις 27 Νοεμβρίου 2020 έως και τις 17 Νοεμβρίου 2022. Ο κωδικός για την παρακολούθησή του ήταν 5046c και καταγράφονταν οι συνομιλίες στο επίσημο κινητό τηλέφωνό του με αριθμό 6979800***. Μάλιστα, ο υπουργός επικοινώνησε στα SMS και στους διαλόγους που δημοσιεύονται, μεταξύ άλλων, με τους δημοσιογράφους Θανάση Κουκάκη και Τάκη Χατζή, με τον πρόεδρο της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση και με τον επιχειρηματία Αλέξη Πιλάβιο.

Οι διάλογοι του Κωστή Χατζηδάκη

«Είναι ύποπτος ο Χατζηδάκης κατά τον υπάλληλο της ΕΥΠ που συντάσσει το ενημερωτικό» επισημαίνει η εφημερίδα «Documento» για την επικοινωνία του Κωστή Χατζηδάκη με τον πρόεδρο της ΔΕΗ.

Ακόμα, στο δημοσίευμα προστίθεται: «Γράφει λοιπόν σε ένα από τα σχόλιά του στην έκθεση παρακολούθησης: «Ο στόχος φαίνεται να έχει σχέσεις συνεργασίας παραπάνω από τις προβλεπόμενες, με τον Πρόεδρο (Γιώργο Στάσση – ΓΣ) και Αντιπρόεδρο (Πύρρο Παπαδημητρίου – ΠΠ) της ΔΕΗ. Ο ΚΧ εμφανίζεται ιδιαίτερα προσεκτικός στις τηλεφωνικές συνομιλίες με τα παραπάνω άτομα, σε σχέση με άλλες συνομιλίες του ενώ ακόμα φαίνεται να αναζητάει περισσότερες ενδοεταιρικές πληροφορίες για ΔΕΗ»».

Όσον αφορά στην επικοινωνία του υπουργού με τον Αλέξη Πιλάβιο, επισημαίνεται από τον υπάλληλο της ΕΥΠ: «Την ίδια προσοχή στον τρόπο συνομιλίας φαίνεται να έχει με τον Αλέξιο Πιλάβιο (ΑΠ), μέλος ΔΣ Μυτιληναίος ΑΕ. Ο στόχος έπειτα από την απρόσμενη αλλαγή Υπουργείου φαίνεται ιδιαίτερα στεναχωρημένος και στις συνομιλίες του με τον ΑΠ τονίζει τη δυσκολία που θα αντιμετωπίσει ο όμιλος σε θέματα που είχανε συμφωνήσει μεταξύ τους, γεγονός που αναδεικνύει μια πιο ιδιαίτερη συνεργασία».

Επίσης, ο Κωστής Χατζηδάκης καταγράφηκε συνομιλία του με καναλάρχη στις 27 Νοεμβρίου 2020 και τονίζεται από τον υπάλληλο της ΕΥΠ: «Στη συνομιλία του με τον καναλάρχη στις 27/1 1/2020 εμφανίζεται ιδιαίτερα βοηθητικός σε θέμα το οποίο αναφέρεται ότι έχουν επικοινωνήσει διά ζώσης για φωτοβολταϊκά. Ο καναλάρχης ζητάει από τον στόχο να τον συστήσει στην ΕΥΔΑΠ και στις ανανεώσιμες της ΔΕΗ. Ο στόχος φαίνεται να μη θέλει να συνεχίσει τη συζήτηση τηλεφωνικώς και αναφέρει στον καναλάρχη ότι θα το κάνει άμεσα».

Μάλιστα, την παραμονή των Χριστουγέννων του 20 19, ο Θανάσης Κουκάκης στέλνει μήνυμα στον υπουργό για να τον ενημερώσει ότι η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών ζητά από την Τράπεζα Πειραιώς να καταθέσει μήνυση για να συνεχιστεί η δίωξη εναντίον της προηγούμενης διοίκησης της τράπεζας σε σχέση με την υπόθεση Σάλλα – Λογοθέτη. Ο Θανάσης Κουκάκης είχε κάνει πολλά δημοσιεύματα για τα σκάνδαλα της Πειραιώς. To SMS το έχει καταγράψει ο κοριός της ΕΥΠ, με τον δημοσιογράφο να επιβεβαιώνει στο «Documento» ότι είχε στείλει το συγκεκριμένο μήνυμα.

Κατόπιν, όπως γράφει το «Documento», ο «κοριός» της ΕΥΠ έχει καταγράψει τον Κωστή Χατζηδάκη να συνομιλεί με τον γενικό γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκο, καθώς επίσης και με τον δημοσιογράφο, Τάκη Χατζή.

Η συνομιλία του Κωστή Χατζηδάκη με τον Κωστή Μουσουρούλη

Πάντως, η ΕΥΠ κατέγραψε και μία συνομιλία του Κωστή Χατζηδάκη με τον Κωστή Μουσουρούλη, μετέπειτα συντονιστή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης των περιοχών της δυτικής Μακεδονίας. Η συνομιλία καταγράφεται στις 4 Ιανουαρίου 2021, δηλαδή την ημέρα του ανασχηματισμού και μεταξύ άλλων αποτυπώνεται η ανησυχία του Κωστή Χατζηδάκη που αναλαμβάνει ένα Υπουργείο, το οποίος, όπως έλεγε και ο ίδιος, δεν το γνώριζε καθόλου.

Το απόσπασμα του διαλόγου είναι χαρακτηριστικό:

Κωστής Μουσουρούλης: «Ου Παναγία μου! Πρέπει να βρεις καλό staff με το αντικείμενο κόλαση. Και εσύ δεν το ξέρεις και καλά το αντικείμενο»

Κωστής Χατζηδάκης: «Προφανώς. Δεν ξέρω καθόλου τον χώρο»

Κωστής Μουσουρούλης: «Τώρα και τι μεταρρυθμίσεις να κάνεις εκεί πέρα, ό,τι ακουμπήσεις, δαγκώνει»

Κωστής Χατζηδάκης: «Μόνο με αυτή τη λογική»

Κωστής Μουσουρούλης: «Πω πω, συνταξιοδοτικό ξέρεις;»

Κωστής Χατζηδάκης: «Μην με αγχώνεις, ρε Κωστή!».

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook