Κωστής Χατζηδάκης: Απειλή

κωστής-χατζηδάκης-απειλή-1620525

Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν πρόσωπο της Οδύσσειας θα ήταν η Κίρκη. Η βασίλισσα που μεταμόρφωνε τους ανθρώπους σε ζώα, με τη χρήση μαγικών ποτών και ζούσε περιτριγυρισμένη από τα φαρμακωμένα θύματά της.

Προκύπτει από τη συμπεριφορά όσων έχει «επισυνδέσει» η ΕΥΠ και όσων, κατά τις πληροφορίες, υπήρξαν στόχοι του Predator. Λουφάζουν.

«Εμένα παρακολουθούσαν, εσύ γιατί μιλάς;», είπε ο Άδωνις από τηλεοράσεως στον Σπίρτζη.

Σαν να είναι η παρακολούθηση υπουργού, ιδιωτική υπόθεση την οποία χειρίζεται ο ίδιος, κατά βούληση. Αν του αρέσει, κανείς δεν νομιμοποιείται να ζητάει εξηγήσεις.

Αυτήν τη διάσταση παίρνει η περίπτωση του Κωστή Χατζηδάκη. Τον οποίο όλοι γνωρίζουν ότι είχε «επισυνδέσει», η ΕΥΠ.

Ο ενημερωμένος για τα ενδοκυβερνητικά Μαν. Κοττάκης αποκάλυψε τον λόγο: οι επιλογές του, ως υπουργού Ενέργειας, στον επιχειρηματικό χώρο, απέκλιναν από τις επιθυμίες του Πρωθυπουργού.

Σε κάθε περίπτωση η παρακολούθηση είναι αποδεδειγμένη, από έγγραφα της ΕΥΠ και της καθόλα αρμόδιας ΑΔΑΕ. Αλλά ο Πρωθυπουργός κάνει πως δεν έχει σχέση.

Δεν διστάζει να εμφανίσει ότι επί των ημερών του στην ΕΥΠ λειτουργούσε παρακράτος. Κατά τους ισχυρισμούς και τις νύξεις του -και ιδίως κατά τις θεωρίες που διακινούν οι κεκράκτες του- το έστησαν «κύκλοι» της ΕΥΠ.

Κάποιοι που «λειτουργούσαν εκτός πλαισίου» της υπηρεσίας και συνδέονται με τον… ΣΥΡΙΖΑ, τον Βαξεβάνη και εσχάτως τον Χρήστο Ράμμο.

Αυτά λένε. Δηλαδή ο Μητσοτάκης διοικεί την ΕΥΠ, αλλά ο Τσίπρας παρακολουθούσε τους υπουργούς, τους στρατηγούς και τους δημοσιογράφους.

Ο Πρωθυπουργός, ούτε αυτό το ήξερε, αλλά ούτε γι αυτό έχει ευθύνη. Απλώς περιμένει τη… Δικαιοσύνη. Τρικυμία εν κρανίω.

Ας μείνουμε στην υπόθεση Χατζηδάκη, αφού από τους «επισυνδεθέντες» από την ΕΥΠ αξιωματούχους, είναι ο μόνος που έχει μιλήσει δημοσίως γι’ αυτό.

Με πολλούς τρόπους παραδέχεται ότι υπήρξε «στόχος». Για την ακρίβεια ο «στόχος 5046c».

Επιμένει όμως -εδώ κολλάει η Κίρκη- ότι αυτό δεν έχει σχέση με τον Πρωθυπουργό. Δεν είχε ιδέα και περιμένει κι αυτός να μάθει ποιος το έκανε.

Προφανώς και ποιος μετέτρεψε την παρακολούθηση σε έγγραφα της ΕΥΠ με αριθμό πρωτοκόλλου κλπ.

Αν το δεχθούμε, έπρεπε ήδη να έχει εγκαταλείψει το υπουργείο, ή να τον έχει αποπέμψει ο Πρωθυπουργός. Γιατί συνιστά απειλή για την κυβέρνηση και τη χώρα.

Είναι απλό: η παρακολούθηση, την οποία ο Χατζηδάκης αναγνωρίζει, απέφερε ένα υλικό. Έχει καταγράψει ποικιλοτρόπως τον καθημερινό βίο του-νυχθημερόν, επί οκτάμηνο.

Αν αυτό το υλικό δεν βρίσκεται στην ΕΥΠ, όπως λέει, τότε βρίσκεται σε κάποια άλλα χέρια. Και θα το χρησιμοποιήσουν – αν δεν το κάνουν ήδη.

Μπορεί να παραμένει στη θέση του υπουργός, τον ιδιωτικό βίο του οποίου «κρατάνε» κάποια «ρυπαρά δίκτυα»;

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook