Κώστας Τσόκλης: “Θα προτιμούσα να σώσω ένα άξιο γέρο παρά ένα παιδί που μπορεί να είναι ορθιο βόδι” Ι Video

Ο Κώστας Τσόκλης, γνωστός εικαστικός, δίνοντας συνέντευξη σε εκπομπή της EΡΤ , δήλωσε πως θα προτιμούσε να σώσει έναν «άξιο γέρο» παρά «ένα παιδί που δεν ξέρω τι θα γίνει».

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τσόκλης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, αιτιολόγησε τον ισχυρισμό του, λέγοντας πως ένας γέρος «που ζει ακόμα και δεν τα ‘χει χάσει», είναι «μια πραγματική αξία, καθώς ξέρουμε τι ψάρια έπιασε στη ζωή του», σε αντίθεση με ένα μωρό παιδί, το οποίο «το θεωρούμε άξιο για να ζήσει, αλλά δεν ξέρουμε αν είναι βόδι όρθιο ή είναι άνθρωπος που έχει μια αξία» φέρνοντας ως παράδειγμα τον Πικάσο και την… κυρά Μαρία, διερωτώμενος:

«Σκοτώνεις τον Πικάσο για να ζήσει η κυρά Μαρία, ακόμη και αν ο ένας είναι 84 χρονών και η άλλη 17;».

Δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα στο 30ο λεπτό:

Πηγή: tvxs.gr

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κυριε Τσόκλη για πειτε μου,αν έπρεπε να σώσεις ένα γερό ή ένα μωρό,κ είχαν τις ίδιες πιθανότητες να ζήσουν αν μπουν εντατική(το οποίο δεν συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο καθώς το μωρό έχει παραπάνω πιθανότητες αλλα λέμε τώρα για να πάμε με τα νερά σου)και ο γέρος θα έμενε 3 βδομάδες στην εντατική,ενώ το μωρό μια,άρα με το μωρό το κρεβάτι της εντατικής θα ήταν για παραπανω 2 εβδομάδες ελεύθερο να σώσει κ άλλους συνανθρώπους,ποιον θα έσωζες;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ