Κώστας Σκρέκας: «Οι τιμές στην ενέργεια θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα όσο καιρό διαρκεί η ακρίβεια»

κώστας-σκρέκας-οι-τιμές-στην-ενέργει-1418399

«Η Ευρώπη να πάρει ρυθμιστικά μέτρα και να δώσει ευρωπαϊκή λύση σε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα»

Αναφορά στις τιμές ενέργειας και στην ακρίβεια έκανε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

«Οι τιμές στην ενέργεια θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα όσο καιρό διαρκεί η ακρίβεια» είπε αρχικά ο υπουργός και συνέχισε: «Είναι σχεδόν αδύνατο να εξαλειφθεί αυτή η ακρίβεια στο 100%, όσο διαρκούν αυτές οι εξαιρετικά υψηλές τιμές φυσικού αερίου, πετρελαίου και καυσίμων σε διεθνές επίπεδο, θα συνεχίσουμε να έχουμε ακριβό ρεύμα».

Στην συνέχεια εξήγησε πως το 50% του ρεύματος στην χώρα μας προέρχεται από το φυσικό αέριο. «Άρα όσο διατηρείται υψηλά η τιμή του αεριού τόσο θα έχουμε ακριβές τιμές στην ενέργεια», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά στην επιδότηση στους λογαριασμού ρεύματος, ο Κώστας Σκρέκας είπε πως για τον μήνα Απρίλιο, αυτή σχεδόν διπλασιάζεται για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Για 1.250.000 μικρές επιχειρήσεις δήλωσε μάλιστα είπε πως η επιδότηση θα φτάσει ακόμα και στο τριπλάσιο ποσό: «Από 65 ευρώ διπλασιάζουμε στα 130 την επιδότηση, αλλά δίνουμε επιπλέον 100 ευρώ, δηλαδή η επιδότηση πάει στα 230, άρα σχεδόν τριπλασιάζεται για αυτές τις επιχειρήσεις».

Ρήτρα αναπροσαρμογής

Στο πλαίσιο αυτό, συμπλήρωσε πως με την επιπλέον επιδότηση του Απριλίου και την έκπτωση της ΔΕΗ θα καλυφθεί μέχρι και το 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής, και αναδρομικά το ίδιο θα ισχύσει για τον Ιανουάριο και Μάρτιο.

Στάθηκε επίσης στον ρόλο της Ευρώπης για να υπάρξει μείωση στο ράλι των τιμών Ενέργειας. «Η Ευρώπη να λάβει ρυθμιστικά μέτρα για να πέσει η πραγματική αξία του φυσικού αερίου και να δώσει μια ευρωπαϊκή λύση σε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα», κατέληξε επισημαίνοντας πως το κράτος θα συνεχίσει να επιδοτεί όσο διαρκεί η κρίση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook