Κώστας Μπακογιάννης για τον μεγάλο περίπατο: «Και εγώ στη θέση τους το δήμαρχο θα έβριζα, όμως πρέπει όλοι να κάνουμε μικρές θυσίες»

“O «Μεγάλος Περίπατος» απαιτεί μικρές θυσίες από όλους μας” ανέφερε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

“Η Δευτέρα ήταν πάρα πολύ δύσκολη ημέρα. Καταλαβαίνω απολύτως και την οργή και την αγανάκτηση των οδηγών. Δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο από το να θες να πας στη δουλειά σου και να ταλαιπωρείσαι” ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης, ο οποίος τόνισε πως “και εγώ στη θέση τους τον Δήμαρχο θα έβριζα”.

Και συνέχισε: “Πάμε να αλλάξουμε την ισορροπία στην πόλη. Σήμερα είμαστε στη λογική ότι το Ι.Χ. είναι βασιλιάς. Όλοι κάνουμε στην άκρη και υποκλινόμαστε στο αυτοκίνητο. Δεν έχουμε εχθρική διάθεση απέναντι στο αυτοκίνητο, αλλά θέλουμε να έχουμε μία νέα ισορροπία ανάμεσα στο αυτοκίνητο, τον πεζό, το ποδήλατο και τον επιβάτη των ΜΜΜ”.

“Αυτό το σχέδιο το δουλεύουμε από την 1η του Σεπτέμβρη, ήταν κεντρική προεκλογική μας δέσμευση. Το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν μία κυκλοφοριακή μελέτη μαζί με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Πήραμε τους καλύτερους συγκοινωνιολόγους, οι οποίοι μας κάνανε μία μελέτη και βάση αυτής πορευόμαστε” τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναϊων.

“Τη Δευτέρα ήταν ένα σοκ στο σύστημα. Δυστυχώς δεν υπάρχει καλό timing για να πραγματοποιηθεί αυτό το έργο. Μου είπαν κάποιοι να το έκανα τον Αύγουστο. Αν το κάναμε τον Αύγουστο είναι σαν να σπρώχναμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί” ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ