Κώστας Αρβανίτης: «Η κυβέρνηση λέει άλλα εδώ κι άλλα έξω για το προσφυγικό»

κώστας-αρβανίτης-η-κυβέρνηση-λέει-άλ-1295288

Το πρόβλημα της έλλειψης εργατικών χεριών στον πρωτογενή τομέα, συζητήθηκε μεταξύ άλλων στην σημερινή επίσκεψη του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Κώστα Αρβανίτη στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκο Καλογερή. Ειδική αναφορά έγινε στα εργασιακά δικαιώματα που πρέπει να θεσμοθετηθούν ειδικά για τους εργάτες από τρίτες χώρες με τον κ. Αρβανίτη να τονίζει πως: «Υπάρχει μια ευρωπαϊκή προοπτική στο θέμα. Αυτή η διαδικασία προχωρά καλύτερα στους αλιείς, εκεί όπου απασχολούνται αλλοδαποί εργάτες κυρίως από την Αίγυπτο. Κι εκεί παίξαμε ρόλο και γνωμοδότησαμε ως Επιτροπή, πάνω σε μια σειρά ζητημάτων. Σε πολλούς τομείς γίνονται θετικά πράγματα, τα οποία δεν προχωράνε» τόνισε, κατηγορώντας παράλληλα την Κυβέρνηση ότι: «Άλλα λέει εδώ άλλα λέει στην Ευρώπη για το προσφυγικό».

«Ο κ. Σχοινάς μας είχε πει ότι στην Ευρώπη χρειάζονται 1,5 εκ. εργατικά χέρια αυτή τη στιγμή. Πρέπει να πάμε σε μια σοβαρή κουβέντα για τους ανθρώπους αυτούς. Να έχουν δικαιώματα, να έχουν ασφάλιση, να έχουν τα ίδια μεροκάματα. Στο Νευροκόπι δεν μπορούν να μαζέψουν την πατάτα, στη Χίο έχουν πρόβλημα με τη μαστίχα, στην Αχαΐα όπως και στην Κρήτη με τις ελιές» ανέφερε.

Παράλληλα συζητήθηκαν μια σειρά θεμάτων που αφορούν την ενσωμάτωση των Ρομά  την διαχείριση προσφύγων, τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές.

Από τη μεριά του ο κ. Καλογερής τον ενημέρωσε για τον σχεδιασμό δημιουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων και γηπέδου ποδοσφαίρου στις φυλακές Αγιάς

Επίσης, αναφέρθηκε στις δυσκολίες στην διαδικασία χορήγησης ιθαγένειας και ζήτησε να απλοποιηθεί η διαδικασία.

Στον Δήμο Χανίων

Στη συνέχεια, ο κ. Αρβανίτης μετέβη στο Δημαρχείο Χανίων όπου τον  υποδέχτηκε ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηράκης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου, ενώ το «παρών» έδωσαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, Γιώργος Φραγκιαδάκης και ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Δημοτικής Περιουσίας, Νίκος Χαζιράκης.

Ο κ. Αρβανίτης ενημέρωσε τον Δήμαρχο Χανίων για τις πρωτοβουλίες, που έχει αναλάβει στο Ευρωκοινοβούλιο σχετικά με την προώθηση της τεχνητής νοημοσύνης και το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, καθώς και πώς αυτή θα συμβάλει στην καθημερινότητα των πολιτών.

Από τη μεριά του ο κ. Σημανδηράκης χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη εξέλιξη ως μείζονος σημασίας για όλη την ανθρωπότητα και τόνισε το πόσο σημαντική θα είναι στην καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και στους τομείς αρμοδιότητας της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα, που αφορούν στην κοινωνική μέριμνα για συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, οι οποίες είναι κοινωνικά ευπαθείς και η προώθηση ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων στους Δήμους για τον σκοπό αυτό.

Στο περιθώριο της επίσκεψης ο Δήμαρχος Χανίων χάρισε στον Ευρωβουλευτή τη δίτομη βιογραφία του Ελευθερίου Βενιζέλου, με τον κ. Αρβανίτη να ευχαριστεί θερμά για την υποδοχή.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook