Κοσμοπλημμύρα λόγω κρουαζιερόπλοιων στα Χανιά: Εικόνες δεκαπενταύγουστου στο κέντρο των Χανίων

κοσμοπλημμύρα-λόγω-κρουαζιερόπλοιων-1490734

Δύο πολυτελή κρουαζιερόπλοια, με περισσότερους από 5.500 επιβάτες, έχουν δέσει σήμερα στο λιμάνι της Σούδας με αποτέλεσμα το κέντρο και η παλιά πόλη των Χανίων να έχουν πλημμυρίσει από τουρίστες.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 7 το πρωί έφτασε στο λιμάνι το εμβληματικό Odyssey of the seas, που ξεκίνησε από το λιμάνι της Μυκόνου και αποπλεύσει το μεσημέρι για την Ρώμη. To πλοίο μεταφέρει 4.447 επιβάτες.

Λίγο αργότερα έφτασε και το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Oosterdam με 1.249 επιβάτες, που έφτασε στα Χανιά από το λιμάνι του Κατάκολου και θα αποπλεύσει το απόγευμα για το λιμάνι της Μυκόνου.

Ισπανόφωνοι και Αγγλόφωνοι σχεδόν στο σύνολό τους, οι εκατοντάδες επισκέπτες μετέβησαν με λεωφορεία από τη Σούδα στα Χανιά όπου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την βόλτα τους, τον καφέ και το πρωινό αλλά και να κάνουν τις αγορές τους.

Τοπικά προϊόντα, παραδοσιακά σανδάλια και αναμνηστικά βρέθηκαν στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος.

Μιλώντας στο zarpanews.gr η πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Χανίων, Δώρα Κυριακάκη σημειώσει πως πράγματι υπάρχει μια έντονη καταναλωτική κινητικότητα τις τελευταίες μέρες στην πόλη, γεγονός που δίνει μεγάλη ανάσα στον εμπορικό κόσμο και μετά από έναν τραγικό εισπρακτικά χειμώνα αλλά και ενόψει ενός ακόμα δύσκολου χειμώνα λόγω της ακρίβειας. «Μέχρι στιγμής η σαιζόν κυλάει πολύ καλά, υπάρχει κίνηση και ελπίζουμε να συνεχιστεί έτσι μέχρι τέλους» σημείωσε χαρακτηριστικά.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook