Εντυπωσιακές εικόνες από τις επιδείξεις των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο του Μάλεμε – Κορυφώθηκαν οι εορτασμοί για την 81η Επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης | Video

εντυπωσιακές-εικόνες-από-τις-επιδείξ-1450428

Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 81η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης στο Αεροδρόμιο του Μάλεμε στα Χανιά.

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 22 Μαΐου η κεντρική εκδήλωση τιμής στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μάλεμε παρουσία του Δημάρχου Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή, του Δημάρχου Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη, του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και των βουλευτών Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Διγαλάκη και Μανούσου Βολουδάκη, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου Αμφιλόχιου και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Μάχης της Κρήτης, ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους πεσόντες.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής, ενώ ακολούθησε ομιλία από τον Δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη και χαιρετισμοί από τον βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Διγαλάκη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Τουρνα.

Εν συνεχεία, εντυπωσίασαν οι αεροπορικές επιδείξεις του αεροσκάφουςΤ-6 ΤΕΧΑΝ ΙΙ της Ομάδας «ΔΑΙΔΑΛΟΣ» που εδρεύει στην 120 ΠΕΑ στην Καλαμάτα και  του μεμονωμένου αεροσκάφους F16 της Ομάδας «ΖΕΥΣ» από την 115 ΠΜ.

Δείτε την εκδήλωση:

zarpanews.gr

One thought on “Εντυπωσιακές εικόνες από τις επιδείξεις των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο του Μάλεμε – Κορυφώθηκαν οι εορτασμοί για την 81η Επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης | Video

  1. Σχετικά με το μνημείο του γερμανικού πουλιού θέλω να κάνω ένα σχόλιο. Η ιστορία των προγόνων μας ήταν λαμπρή και σπουδαία και ένας από τους λόγους ήταν ότι τα μνημεία τους τα τοποθετούσαν στους καλύτερους χώρους που να είναι ορατά από παντού. Σήμερα στην Ελλάδα έχουμε τα μνημεία ντροπής συνήθως σε απομονωμένα μέρη σαν μια κακοφορμισμένη πληγή γιατί απλά βρισκωντε μόνο για να θυμίζουν στο λαό τα βάσανα και τα μαρτυρία που έφεραν στο κεφάλι του και όχι μια μια δημόσια κατακραυγή για τον εισβολέα, δικαιωση για το λαό και βέβαια μια ιστορική στιγμή του λαού και του μέρους του μνημείου. Σε μια ανεξάρτητη, δημοκρατική και πολιτισμένη χώρα το μνημείο του γερμανικού πουλιού και των εκτελέσεων και κάψιμο των χωριών μας θα βρισκόταν στο πιο κατάλληλο χώρο, στο ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ !
    Εκεί θα ήταν ο φάρος για να βλέπουν και να θυμουντε οι Γερμανοί για τις θυριωδιες τους και οι υπόλοιποι τι μαρτυρία τράβηξε ο τόπος από τους βαρβάρους κατακτητές ! Αυτός θα ήταν ο δικός μας ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ !
    Βέβαια εμείς σαν υπόδουλος και δουλικός λαός προτιμούμε να προσφέρουμε το μέρος αυτός στους Γερμανούς και άλλους προηγούμενους κατακτητές για να πάρουνε το φιλοδώρημα της δουλίας και της υποταγής στους πρώην σφαγείς μας !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook