Κορυφαίο διευθυντικό στέλεχος της Apple παραιτήθηκε επειδή πάει προς κατάργηση η τηλεργασία

κορυφαίο-διευθυντικό-στέλεχος-της-apple-π-1442060

Την παραίτησή του υπέβαλλε κορυφαίο στέλεχος της Apple λόγω της πολιτικής της εταιρείας αναφορικά με την τηλεργασία.

Αντιδράσεις έχει φέρει η πολιτική της Apple για την κατάργηση της τηλεργασίας. Μάλιστα, ένα κορυφαίο διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας, ο Ίαν Γκουντφέλοου παραιτήθηκε λόγω της πολιτικής για την επιστροφή στο γραφείο.

Ο Γκουντφέλοου βρίσκεται στην Apple από το 2019 ως διευθυντής μηχανικής μάθησης. Πιο πριν εργαζόταν στην Google. Σε ένα σημείωμα προς το προσωπικό, ο Γκουντφέλοου έγραψε: «Πιστεύω ακράδαντα ότι περισσότερη ευελιξία θα ήταν η καλύτερη πολιτική για την ομάδα μου».

Οι υπάλληλοι της Apple άρχισαν να επιστρέφουν στα γραφεία τους στις 11 Απριλίου μετά από μια διετή περίοδο τηλεργασίας, λόγω της πανδημίας του COVID-19. Η Apple ακολουθεί μια σταδιακή προσέγγιση στο σχέδιο επιστροφής της στην εργασία.

Αρχικά, η εταιρεία απαιτούσε από τους υπαλλήλους να εργάζονται αυτοπροσώπως τουλάχιστον μία ημέρα την εβδομάδα. Στις 4 Μαΐου, η εταιρεία το αύξησε έως και δύο ημέρες την εβδομάδα στο γραφείο. Από τις 23 Μαΐου, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βρίσκονται στο γραφείο τρεις ημέρες την εβδομάδα. Αυτή είναι η αρχή του λεγόμενου «υβριδικού» σχεδίου εργασίας της Apple, το οποίο θα απαιτεί από τους υπαλλήλους να εργάζονται από το γραφείο τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Πέμπτη κάθε εβδομάδα.

Κάποιος υπάλληλος της Apple υπέθεσε ότι η παραίτηση του Γκουντφέλοου ήρθε σε ένα σημείο που η εταιρεία θα ανακοίνωνε την απαίτηση παρουσίας των εργαζομένων στο γραφείο, έως και πέντε φορές την εβδομάδα. «Μάλλον ο Ίαν κατάλαβε τι σκοπό είχαν και αποφάσισε να φύγει», ανέφερε.

Η αποχώρηση του Γκουντφέλοου έκανε έξαλλους τους εργαζόμενους της Apple κατά του εργοδότη τους. «Στην Apple φαίνεται πως είναι αδύνατη η τηλεργασία. Όλες οι άλλες εταιρείες συμπεριλαμβανομένης και της Google, επιτρέπουν στους υπαλλήλους να εργάζονται εξ αποστάσεως. Το χειρότερο είναι ότι η Apple δεν μας εξηγεί τον λόγο που το κάνει αυτό», ανέφεραν οι εργαζόμενοι.

plus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook